Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Luchtige biscuitbodem voor taart

Een biscuitbodem bakken vanaf de basis is vrij ingewikkeld. Wil je zelf eenvoudig een lekkere biscuittaart bakken? Gebruik de Mix voor Biscuittaart van Dr. Oetker. Lukt altijd.

1 taart

Wat bakervaring gewenst 20 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Luchtige biscuitbodem voor taart

Bakgerei:

mixer met garden
springvorm Ø 24 cm
Dr. Oetker Bakspray

Voor de biscuitbodem:

1 pak Dr. Oetker Biscuittaart
5 eieren (m, op kamertemperatuur)
50 ml water

preparation

Bereiding

1

Biscuitbodem voorbereiden

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor. Vet de springvorm in met boter of Dr. Oetker Bakspray.

Elektrische oven: 170 °C

Heteluchtoven 170 °C

2

Biscuitbeslag bereiden

Doe de biscuitmix, de eieren en het water in een beslagkom en mix het geheel met een mixer op de laagste stand goed door elkaar. Klop het geheel daarna op de hoogste stand (turbo) in ca. 5 minuten tot een luchtig biscuitbeslag. Verdeel het biscuitbeslag over de springvorm en strijk het glad.

3

Biscuitbodem bakken

Bak de biscuitbodem net onder het midden van de oven in ongeveer 35 minuten gaar en goudbruin. Laat de biscuitbodem vervolgens op een rooster afkoelen en verwijder na 10 minuten de rand van de springvorm.

Elektrische oven: 170 °C

Heteluchtoven 170 °C

Baktijd: 30 - 40 Minuten

4

Leg de biscuitbodem ondersteboven op een taartrooster en verwijder voorzichtig de bodem. Laat de biscuitbodem goed afkoelen. De biscuitbodem is nu klaar om door te snijden, te vullen en te decoreren.