Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Lemon Meringue Sandwiches

Laura van Laura's Bakery maakte dit recept speciaal voor ons: ,,Ik ben dol op het maken van meringues en mag er graag mee experimenteren. Speciale vormen, leuke kleuren en heerlijke smaken. Er is zo ontzettend veel mogelijk met meringue! ''

8 stuks

Eenvoudig 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Lemon Meringue Sandwiches

Voor de Meringue Sandwiches:

2 eiwitten
140 g suiker
1 el maizena (bijv. Koopmans)
stift Dr. Oetker Kleurstoffen Geel

Voor de Lemon curd:

2 citroenen (rasp en sap van flinke citroenen)
200 g kristalsuiker
125 g roomboter (ongezouten)
2 eieren (geklutst)

Extra nodig:

beslagkom
citroensap (voor reiniging kom)
mixer met garden
bakplaat
bakpapier
spuitzak met stervormig mondje

preparation

Bereiding

1

Hoe maak ik Lemon Curd?

Maak van tevoren de lemon curd. Rasp de citroenen en pers ze uit. Zeef het sap even om velletjes en pitjes te verwijderen. Doe de citroenrasp, suiker en roomboter in een kom. Dit recept maak je au bain marie, zet de kom dus op een pan met een laagje kokend water. Zet het vuur niet te hoog. Laat de ingrediënten in de kom smelten en roer rustig door tot een gladde massa. Als alle boter is gesmolten voeg je het citroensap toe, roer dit door het mengsel en voeg dan ook de eieren toe. Nu is het een kwestie van geduld. Hou af en toe wel even in de gaten of er nog genoeg water in je pannetje zit. Blijf rustig roeren in de kom terwijl de lemon curd steeds wat dikker wordt. Als de lemon curd de dikte van yoghurt heeft is hij goed. Om een tijdsindicatie te geven; dit duurt ongeveer 20 minuten. Giet de lemon curd in een schaal om af te koelen. Zorg dat de lemoncurd goed afkoelt. Terwijl de lemon curd afkoelt dikt hij nog verder in tot de uiteindelijke juiste dikte.

2

Hoe maak ik Meringues?

Verwarm de oven voor. Zorg dat de kom vetvrij is door deze te reinigen met bijvoorbeeld keukenpapier en wat citroensap. Klop met de mixer op de hoogste stand in 4 minuten de eiwitten en de helft van de suiker door elkaar. Meng daarna de andere helft van de suiker met de maizena erbij en klop het nog ongeveer een halve minuut. Als je mooie pieken kunt maken en de kom op de kop kunt houden is de meringue stijf genoeg.

Elektrische oven: 120 °C

Heteluchtoven 110 °C

3

Plaats de spuitmond in de spuitzak en vouw de randen van de zak naar buiten. Zet de zak in een hoog glas. Kneed de tube met gele kleurstof even goed door en zet dan drie lijnen in de spuitzak. Maak ze niet te dik, maar zeker ook niet te dun.

4

Vul de spuitzak met de meringue en spuit er mooie toeven mee op een met bakpapier beklede bakplaat. Probeer ervoor te zorgen dat je een even aantal meringues maakt en dat min. 2 cm ruimte tussen de meringues houdt.

5

Bak de meringues in 60 minuten iets onder het midden in de oven. Zet daarna de oven uit, maar laat de ovendeur dicht. Laat de meringues zo nog zeker 2 uur drogen.

Baktijd: 60 minuten

6

Lemon Meringue Sanwiches maken

Wanneer de meringues helemaal zijn afgekoeld kun je de sandwiches maken. Doe dit kort voor serveren, zo blijven de meringues het lekkerst. Breng een beetje lemon curd aan op de meringue en druk hier een tweede meringue op. Druk zachtjes aan, zodat je de lemon curd goed ziet bij de randjes.

http://www.laurasbakery.nl/lemon-meringue-sandwiches/

Voedingswaarden Voor het recept Lemon Meringue Sandwiches

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1357kJ
324kcal
1373kJ
328kcal
Vet 13.80g 13.94g
Koolhydraten 46.06g 46.52g
Eiwit 2.55g 2.58g