Flag

Chocolate chip cookies karamel

8 koekjes
Gemakkelijk
20
Lekkere karamel in je chocolate chip cookies. Gewoon, omdat het kan!
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor Chocolate Chip Cookies met karamel
1 pakDr. Oetker Cookies Chocolate Chips
100 gboter
1ei
zachte karamel zakje (fudge) en/of karamelpasta
Extra nodig
bakplaat bekleed met bakpapier
beslagkom
mixer met deeghaken

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Cookies Chocolate Chips
1

Voorbereiden

Neem de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor.

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 200 °C

Temperatuur heteluchtoven: 180 °C

2

Cookies deeg bereiden

Doe de boter in een beslagkom en mix deze zacht met een mixer.

3

Voeg de koekjesmix en het ei toe en meng het geheel met de mixer met deeghaken tot een deeg. Meng de chocolate chips erdoorheen.

4

Rol het deeg uit tot een staaf van 20 cm en snijd deze in 8 plakken. Leg de plakken vervolgens op de bakplaat.

5

Maak de plak deeg iets platter in je hand. Leg in het midden een blokje karamel en vouw het deeg eromheen. Gebruik je fudge dan leg je dit ook in het midden en vouw je het deeg erom heen.

6

Leg het bolletje deeg op de bakplaat. Herhaal dit met alle plakken deeg.

7

Leg de bolletjes met voldoende ruimte uit elkaar op de bakplaat. De bolletjes worden namelijk platter tijdens het bakken.

8

Cookies bakken

Plaat de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven. Bak de Chocolate Chip Cookies met karamel in circa 10 minuten op de aangegeven temperatuur.

9

Laat de koeken eerst 5 minuten op de bakplaat afkoelen en hierna nog een half uur op een rooster.