Wij gebruiken cookies om deze site optimaal te laten werken. Graag vragen wij jouw akkoord om gebruik te blijven maken van cookies. Meer informatie.

Krokante perentaart met hazelnoten

Perentaart is erg lekker. Deze mooie perentaart maak je zo:

1 taart

Voor ervaren bakkers 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Krokante perentaart met hazelnoten

Voor de krokante perentaart:

200 g bloem (Kristalbloem Koopmans)
100 g boter (koud)
1 ei
50 g suiker
75 g Dr. Oetker Citroenrasp
1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker

Voor de perentaart vulling:

100 g hazelnoten (gehakte)
100 g boter
3 handperen (rijpe)
citroensap
50 g bloem
2 eieren
100 g suiker

Bakgerei:

1 flesje Dr. Oetker Bakspray
plasticfolie
bakvorm (quiche- of taartvorm van 24 cm)
bakpapier
steunvulling (bakknikkers of peulvruchten)
mixer met garden
rasp molen of fijne rasp in keukenmachine

Bereiding

Bereiding

1

Bereidingswijze:

Zeef de bloem in een kom. Snijd de boter in stukken en voeg ze toe aan de bloem. Snijd de boter met twee messen tot erwtjesgrootte. Voeg het ei, de suiker en het Citroenrasp toe en kneed het snel tot een soepel deeg. Verpak het deeg in folie en leg het één uur in de koelkast

2

Bekleed de bodem van de quiche- of taartvorm met een passend stuk bakpapier en vet de vorm in met Bakspray. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een lap van ca. 28 cm doorsnee en bekleed hiermee de vorm. Snijd de rand glad af.

3

Duw het deeg langs de rand goed aan. Prik de bodem in met een vork en zet de vorm 30 minuten in de vriezer. Schuif het rooster in het midden van de oven en verwarm de oven voor.

Elektrische oven: 170°C

Heteluchtoven: 150°C

Baktijd: 25 Min.

4

Bestrooi de deegbodem gelijkmatig met de Vanillesuiker. Leg een stuk bakpapier op het deeg en strooi de keramische korrels of gedroogde peulvruchten als noodvulling erin. Bak de perentaart 20 minuten. Verwijder de noodvulling en het bakpapier en bak de perentaart nog 5 minuten.

5

De perentaart vulling:

Strooi de gehakte hazelnoten op een bakplaat, schuif deze in de nog warme oven en rooster de noten 20 minuten tot ze goudbruin zijn. Laat ze buiten de oven afkoelen.

6

Verhit de boter in een steelpan tot deze gaat borrelen, neem de pan van het vuur. Laat de boter afkoelen. Halveer de peren, schil ze en verwijder het klokhuis. Leg ze in water met Citroensap om verkleuren tegen te gaan.

7

Maal de Hazelnoten fijn met behulp van een raspmolen of met de fijne rasp in een keukenmachine. Doe de eieren en suiker in een kom en klop het met de mixer in de middelste stand in 3 minuten romig.

8

Zeef de bloem erboven, voeg de gemalen hazelnoten en toe en klop het glad. Voeg beetje bij beetje de gesmolten boter toe en klop de perentaart vulling tussendoor steeds glad.

9

Dep de peren droog met keukenpapier en leg ze in de voorgebakken taartbodem. Schep het hazelnootbeslag erover. Bak de perentaart in het midden van de warme oven nog 40 minuten. Laat de perentaart buiten de oven wat afkoelen.

Elektrische oven: 180°C

Heteluchtoven: 160°C

Baktijd: 40 Min.

Voedingswaarden Voor het recept Krokante perentaart met hazelnoten

Per portie/stuk Per 100 g / ml
Energie 17741kJ
4257kcal
1357kJ
326kcal
Vet 235g 18g
Koolhydraten 464g 36g
Eiwit 56g 4.3g