Gevulde boterkoek met notenspijs
16 taartpunten
Gemakkelijk
Door de notenspijs krijgt deze boterkoek net dat beetje extra's. Knapperig, zacht en gewoon ontzettend lekker.
Ingrediënten
Bereiding
Bakgerei
mixer met gardes
2
beslagkommen
springvorm 24 cm
Voor de gevulde boterkoek
1 pak
Mis voor Boterkoek (Koopmans)
200 g
roomboter (zachte)
2
eieren
1 pak
Dr. Oetker Amandelspijs
50 g
ongezouten notenmix (hazelnoten, amandelen, walnoten) fijngehakt
Bereiding:
20 min
Bakken:
25 min
1
Bereidingswijze
Volg voor het deeg de bereidingswijze op het pak Mix voor Boterkoek.
Baktijd
25 min
Temperatuur heteluchtoven: 180 °C
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 200 °C
2
Meng in een andere kom de amandelspijs en het tweede ei met behulp van een mixer. Mix het tot een smeuïge massa ontstaat. Voeg de noten toe.
3
Doe de helft van het deeg in de vorm. Spoel een lepel om met heet water en druk met de bolle kant het deeg gelijkmatig uit.
4
Verdeel de notenspijs op dezelfde wijze over het deeg. Verdeel de rest van het deeg op dezelfde wijze over de spijs en druk het langs de rand goed aan. Volg verder de bereidingswijze op het pak boterkoekmix, maar maak geen inkervingen in ruitpatroon, maar maak 16 puntjes.
Baktips
Tip: Voeg 3 el rozijnen toe aan het spijsmengsel. Meng in plaats van noten 2 el Dr. Oetker Citroenrasp door de amandelspijs.
Tips
: <b>Tip:</b> Voeg 3 el rozijnen toe aan het spijsmengsel. Meng in plaats van noten 2 el Dr. Oetker Citroenrasp door de amandelspijs.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?
Vergelijkbare recepten
Volg ons
Volg Dr. Oetker op social media