Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Krokante Chocolate Chip Cookies

Met Baksoda maak je heerlijke krokante chocolate chip cookies. Je bakt ze vanaf de basis. Een leuke en lekkere uitdaging.

30 koekjes

Eenvoudig 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Krokante Chocolate Chip Cookies

Voor de Chocolade Chip Cookies:

250 g margarine
250 g suiker (bruine)
1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker
1 tl zout
2 eieren
300 g pure chocolade
200 g bloem
1 zakje Dr. Oetker Baksoda (Backing soda)
100 g Dr. Oetker Nougatine

Extra nodig:

bakpapier

preparation

Bereiding

1

Bekleed de bakplaat met bakpapier of vet hem in. Verwarm de oven voor.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Inclusief Midden

Baktijd: 13 Minuten

2

Meng de boter met een mixer met garde zacht en romig. Voeg beetje bij beetje suiker, vanillesuiker en het zout toe en meng het tot een samenhangend deeg.

3

Voeg een ei toe en klop ongeveer een halve minuut op de hoogste stand luchtig. Voeg daarna het volgende ei toe en mix het weer een halve minuut, op de hoogste stand, door.

4

Hak de chocolade in grove stukken.

5

Meng de bloem met de Baksoda en roer het kort door. Doe de chocolade stukken en Nougatine er bij. Roer het nogmaals kort door met de mixer op de middelste stand.

6

Maak met behulp van twee eetlepels bergjes chocolade chip cookie deeg op de bakplaat (ongeveer zo groot als een walnoot). Houd ongeveer 4 cm vrij tussen de koekjes, want ze lopen uit tijdens het bakken.

7

Druk de bergjes een beetje plat en bak de krokante chocolate chip cookies in ca. 13 minuten gaar. Let op, de koekjes zijn zacht als ze uit de oven komen.