Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Kerstrozenboeket van cupcakes

Wie verras jij met een boeket kerstrozen? Mooi, feestelijk en smaakvol van cupcakes.

10 - 12 cupcakes

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Kerstrozenboeket van cupcakes

Bakgerei:

1 muffin bakblik (eventueel)
1 spuitzak
1 kartelspuitmondje
ongeveer 10 - 12 satéprikkers
1 piepschuim
1 rol plakband
1 decoratiepapier
1 decoratielint

voor de cupcakes:

1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel
100 g boter of margarine (kamertemperatuur)
2 eieren (m, op kamertemperatuur)
125 ml melk

voor de decoratie:

1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème
100 g boter (zacht)
125 ml melk (koud)
stift Dr. Oetker Kleurstoffen rood

preparation

Bereiding

Cupcakes bakken

Verwarm de oven voor. Bak de cupcakes volgens de bereidingswijze op de verpakking. Laat de cupcakes afkoelen.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 170 °C

Inclusief Midden

Baktijd: ongeveer 22 minuten

Toef van twee kleuren botercrème

Bereid de botercrème volgens de aanwijzingen op het zakje. Verdeel de botercrème over 2 kommen. Meng een klein beetje rode kleurstof door de ene helft van de botercrème. Doe het kartelspuitmondje in de spuitzak. Vul de spuitzak met aan de ene kant de rode botercrème en aan de andere kant de witte botercrème. Doe dit zorgvuldig. Duw de twee kleuren botercrème langzaam naar beneden. Spuit met een draaiende beweging met de klok mee van binnen naar buiten de botercrème op de cupcake. Laat de cupcakes met botercrème ca. 30 min opstijven in de koelkast.

Boeket maken van cupcakes

Voor het maken van een cupcakesboeket begin je met het vastplakken van een stukje piepschuim, met plakband, op een bordje. Prik een satéstokje in het midden van de cupcake en druk deze vervolgens vast in het stukje piepschuim. Doe dit met alle cupcakes. Wikkel het cakejesboeket in decoratiepapier en bind vast met decoratielint.

Tip

Gebruik een vaasje om de cupcakes met lange prikkers in te serveren.

Voedingswaarden Voor het recept Kerstrozenboeket van cupcakes

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1290kJ
308kcal
1432kJ
342kcal
Vet 22.41g 24.90g
Koolhydraten 22.29g 24.77g
Eiwit 3.99g 4.43g