Kerstcake

Maak van een gewone cake iets bijzonders: een heerlijke kerstcake met lobbige room en zelfgemaakte chocolade kerstboompjes.

1 cake

Wat bakervaring gewenst 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Kerstcake

Bakgerei:

cakevorm
mixer met garden

Voor de kerstcake:

50 ml koffieroom
2 el oploskoffie
2 tl Dr. Oetker Rum Aroma
1 pak Mix voor Boerencake (Koopmans)
1 el kaneel
4 eieren
200 g margarine
75 g rozijnen
50 g hazelnoten (grof gehakt)
150 g roomkaas (MonChou)
200 g poedersuiker
kerstboomchocolaatjes

preparation

Bereiding

1

Bereidingswijze

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor. Vet de vorm in met de Bakspray.

Elektrische oven: 160 °C

Heteluchtoven 140 °C

Baktijd: 60 - 70 Minuten

2

Verwarm de koffieroom en los de oploskoffie hierin op. Roer het aroma erdoor. Klop de boter met de mixer in een beslagkom zacht en romig.

3

Meng de cakemix met het kaneelpoeder en schep het op de boter. Voeg de eieren en koffieroom toe. Roer het geheel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad geheel. Klop het beslag daarna met de mixer op de hoogste stand in 3 minuten tot een luchtig beslag.

4

Spatel de rozijnen en de gehakte hazelnoten erdoor. Schep 2/3 van het beslag in de cakevorm en strijk het glad. Schep de rest in het midden van de cakevorm. Zet de vorm op het rooster in de voorverwarmde oven en bak de gaar en goudbruin. Laat de cake 10 minuten in de uitgeschakelde open oven staan.

5

Schud de cake los in de vorm en schud hem uit de vorm. Zet de cake met de bovenkant naar boven op een rooster. Laat de cake afkoelen.

6

Roer de roomkaas in een kom met de mixer glad. Voeg 150 g gezeefd poedersuiker toe en roer er een glad glazuur van. Schep het roomkaasglazuur in een dikke laag op de cake. Laat het glazuur ca. 15 minuten drogen.

7

Steek de kerstboomchocolaatjes als een woud van bomen in het glazuur en let erop, dat ze stevig staan, maak eventueel met een mes eerst voor elk boompje een inkeping in glazuur en cake. Bestuif de kerstcake rijkelijk met gezeefd poedersuiker.

Voedingswaarden Voor het recept Kerstcake

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 23877 kJ
5703 kcal
1700 kJ
406 kcal
Vet 375.40 g 26.72 g
Koolhydraten 485.36 g 34.54 g
Eiwit 82.13 g 5.85 g
Cookies- en analytische instellingen

We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

no

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

no