Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Kerstcake

Maak van een gewone cake iets bijzonders: een heerlijke kerstcake met lobbige room en zelfgemaakte chocolade kerstboompjes.

1 cake

Wat bakervaring gewenst 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Kerstcake

Bakgerei:

cakevorm
mixer met garden

Voor de kerstcake:

50 ml koffieroom
2 el oploskoffie
2 tl Dr. Oetker Rum Aroma
1 pak Mix voor Boerencake (Koopmans)
1 el kaneel
4 eieren
200 g margarine
75 g rozijnen
50 g hazelnoten (grof gehakt)
150 g roomkaas (MonChou)
200 g poedersuiker
kerstboomchocolaatjes

preparation

Bereiding

1

Bereidingswijze

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor. Vet de vorm in met de Bakspray.

Elektrische oven: 160 °C

Heteluchtoven 140 °C

Baktijd: 60 - 70 minuten

2

Verwarm de koffieroom en los de oploskoffie hierin op. Roer het aroma erdoor. Klop de boter met de mixer in een beslagkom zacht en romig.

3

Meng de cakemix met het kaneelpoeder en schep het op de boter. Voeg de eieren en koffieroom toe. Roer het geheel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad geheel. Klop het beslag daarna met de mixer op de hoogste stand in 3 minuten tot een luchtig beslag.

4

Spatel de rozijnen en de gehakte hazelnoten erdoor. Schep 2/3 van het beslag in de cakevorm en strijk het glad. Schep de rest in het midden van de cakevorm. Zet de vorm op het rooster in de voorverwarmde oven en bak de gaar en goudbruin. Laat de cake 10 minuten in de uitgeschakelde open oven staan.

5

Schud de cake los in de vorm en schud hem uit de vorm. Zet de cake met de bovenkant naar boven op een rooster. Laat de cake afkoelen.

6

Roer de roomkaas in een kom met de mixer glad. Voeg 150 g gezeefd poedersuiker toe en roer er een glad glazuur van. Schep het roomkaasglazuur in een dikke laag op de cake. Laat het glazuur ca. 15 minuten drogen.

7

Steek de kerstboomchocolaatjes als een woud van bomen in het glazuur en let erop, dat ze stevig staan, maak eventueel met een mes eerst voor elk boompje een inkeping in glazuur en cake. Bestuif de kerstcake rijkelijk met gezeefd poedersuiker.

Voedingswaarden Voor het recept Kerstcake

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 23877kJ
5703kcal
1700kJ
406kcal
Vet 375.40g 26.72g
Koolhydraten 485.36g 34.54g
Eiwit 82.13g 5.85g