Flag

Rabarber Crumble Cake

9 porties
Gemiddeld
80
Staat het rabarber seizoen weer voor de deur? Met deze heerlijke rabarber crumble cake maak jij van elke gelegenheid een feestje.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de rabarber
320 grabarber (gesneden)
50 gbasterdsuiker
15 gbloem
Voor de crumble topping
100 groomboter ongezouten, op kamertemperatuur
75 gbruine suiker
1 tlDr. Oetker Vanillepasta
175 gbloem
Voor de amandelbodem
125 groomboter op kamertemperatuur
125 gbasterdsuiker
2eieren losgeklopt
1 tlDr. Oetker Vanillepasta
75 gbloem
1 tlDr. Oetker Backin
50 gamandelen, gemalen
Extra nodig
1mixer met gardes
3beslagkommen
1bakvorm rechthoekig
1zeef
1spatel of plat mes

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Vanillepasta
Picture - Dr. Oetker Vanillepasta
Picture - Dr. Oetker Backin
1

Rabarber bereiden

Verwarm de oven voor. Vet de bakvorm in met boter of bakspray. Snij de rabarber in stukjes van 2 cm breed en doe ze in een mengkom. Voeg 50 gram basterdsuiker en 1 el bloem toe en roer goed door. 

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C

Temperatuur heteluchtoven: 160 °C

2

Crumble topping bereiden

Doe de boter, de lichtbruine suiker en de vanillepasta in een grote kom en mix tot een romig geheel. Zorg dat de suiker volledig door de boter gemixt is. 

3

Voeg de bloem toe aan het mengsel en mix totdat er een kruimelmengsel ontstaat. Zet apart tot later gebruik. 

4

Amandelbodem bereiden

Doe de boter en de basterdsuiker in een beslagkom en mix tot een gladde massa. Voeg de losgeklopte eieren en de vanillepasta toe en mix tot een samenhangend geheel. Als het mengsel begint te schiften voeg je een eetlepel bloem toe. 

5

Zeef de bloem, bakpoeder en gemalen amandelen over het mengsel en spatel door totdat alles gemengd is. 

6

Cake bakken

Giet het mengsel in de bakvorm en strijk glad. Verdeel de rabarber gelijkmatig over het mengsel en strooi tot slot de kruimeltopping over de rabarber heen. Zorg ervoor dat de rabarber helemaal bedekt is. 

7

Cake

Zet de rabarber crumble cake in de oven en bak 60 minuten tot de topping goudbruin is.

Positie rooster: Midden

Baktijd: 60 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C

Temperatuur heteluchtoven: 160 °C