Flag

Wolken Citroen met Appeltjes

ongeveer 8 - 10 taartpunten
Gemiddeld
20
Een heerlijk luchtige appelcake.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Bakgerei
bakpapier
springvorm
mixer met gardes
scherp mesje
koekenpan
zeef
voor de cake
1 pakDr. Oetker Wolken Citroen
200 mlslagroom
3eieren (m, op kamertemperatuur)
voor het appelmengsel
2appels (stevig en iets zurig)
1 elsuiker
1 tlkaneel
30 groomboter

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Wolken Citroen
1

Appel met suiker en kaneel

Picture - Stap 1 Wolken Appel.png

Voordat je de Wolken cake bereid, begin je met de appels. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in kleine blokjes. Verhit boter in de pan en voeg de appelblokjes toe (let op: doe dit op een lage temperatuur). Bak de appeltjes goudbruin en voeg daarna de suiker en het kaneel toe. Verwarm totdat de suiker begint te karamelliseren. Haal dan de pan van het vuur en laat de appeltjes goed afkoelen.

2

Wolkencake met appel

Picture - Stap 2 Wolken Appel.png

Bereid het beslag voor de Wolken cake volgens de aanwijzingen op de verpakking en verwarm de oven voor. Schep het beslag in de springvorm en verdeel de helft van de appeltjes over het beslag.

3

Wolkencake bakken

Picture - Stap 3 Wolken Appel.png

Strooi circa 1/4 deel van de poedersuiker vlak voor het bakken met een zeefje over het beslag. Bak de cake onderin de oven in ca. 50-55 minuten gaar en goudbruin. Laat de cake zonder de springvorm afkoelen op een rooster.

Positie rooster: Midden

Baktijd: ongeveer 50 - 55 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 160 °C

Temperatuur heteluchtoven: 140 °C

4

Serveren

Bestrooi de cake vlak voor het serveren met de rest van de poedersuiker. Serveer de cake op een bordje met een schepje van de overgebleven appels.


Variatie Tip!

Schep ook stukje appels door het beslag voor stukjes appel in de cake.