Vanille Cake
ongeveer 25 cakes
Gemiddeld
Tover jouw romige cake om tot een heerlijke vanille cake met witte topping en pistachenootjes!
Ingrediënten
Bereiding
Voor de cake
200 g
boter op kamertemperatuur
100 g
suiker
3
eieren
225 g
tarwebloem
1 tl
snufje
zout
50 ml
melk (3,5% vet)
Voor het citroen glazuur
400 g
poedersuiker
4 el
citroensap
Voor de topping
100 g
gepelde pistachenoten
Extra nodig
2
beslagkommen
1
mixer met gardes
1
zeef
1
cakevorm
1
garde
1
kwastje
Hints
Rasp wat citroenschil door het deeg en je cake zal fris en citroenachtig smaken!
Bereiding:
20 min
1
Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 180 graden.
2
Cakebeslag maken
Doe de boter, suiker en vanille suiker in een beslagkom en mix tot een geheel. Voeg daarna de eieren stuk voor stuk toe en mix nog 1 minuut. Voeg de bloem, Dr. Oetker Backin en zout toe en mix 3 minuten op de hoogste stand. Schenk als laatste de melk erbij en mix tot een glad beslag.
3
Cake bakken
Vet de bakvorm in met boter en bestuif met bloem.
45 min
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C
Positie rooster: Midden
4
Doe het beslag in het cakeblik en zet deze in het midden van de oven. Bak de cake voor ongeveer 45 minuten.
5
Laat de cake helemaal afkoelen.
6
Citroen glazuur maken
Mix de poedersuiker met het citroensap tot een romig beslag zonder klontjes, en smeer dit over de cake. Besprenkel met pistachenootjes.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?
Vergelijkbare recepten
Volg ons
Volg Dr. Oetker op social media