Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Kerstbrownies met 'dronken' cranberries

Op en top Kerst: Brownies met cranberries geweld in Grand Manier.

8 stuks

Eenvoudig 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Kerstbrownies met 'dronken' cranberries

Voor de Brownies:

1 pak Dr. Oetker Brownies Choco
50 g boter
50 g gedroogde cranberry's
50 ml Grand Marnier (voor alcoholvrije variant, zie tip)
sinaasappelrasp van 1 sinaasappel
sinaasappelsap van een halve sinaasappel

Voor decoratie:

1 zakje Dr. Oetker Glazuur Wit
Dr. Oetker Zachte Parels Zilver
poedersuiker

preparation

Bereiding

1

Cranberries wellen

Doe de gedroogde cranberries met Grand Marnier, sinaasappelsap en sinaasappelrasp in een steelpannetje. Verwarm tot het bijna kookt, zet het vuur laag en laat minstens een half uur trekken (niet koken!). Schenk het daarna door een zeef en vang ook het vocht op.

2

Verwarm de oven voor.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: 40 minuten

3

Maak het brownie-beslag volgens de aanwijzing op de verpakking. Gebruik geen 100 ml water maar gebruik het opgevangen sap en vul aan met water tot 100 ml.

4

Spatel de cranberries door het brownie-beslag en doe ze in de vorm.

5

Bak de brownies in ongeveer 40 minuten gaar, haal ze uit de oven en laat kerstbrownies helemaal afkoelen.

6

Snij de kerstbrownies met een mes in 8 stukken.

7

Verwarm het glazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bestrijk iedere brownie met glazuur en strijk het iets uit zodat de glazuur mooi langs de zijkanten druipt.

8

Strooi er dan direct de zachte zilveren parels over en laat het glazuur hard worden.

9

Voor nog meer sneeuw-effect kun je de brownies ook nog met wat poedersuiker bestrooien.

Voedingswaarden Voor het recept Kerstbrownies met 'dronken' cranberries

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1260kJ
301kcal
1432kJ
342kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwit 0g 0g