Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Kerstbrownies met 'dronken' cranberries

Op en top Kerst: Brownies met cranberries geweld in Grand Manier.

8 stuks

Eenvoudig 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Kerstbrownies met 'dronken' cranberries

Voor de Brownies:

1 pak Dr. Oetker Brownies Choco
50 g boter
50 g gedroogde cranberry's
50 ml Grand Marnier (voor alcoholvrije variant, zie tip)
sinaasappelrasp van 1 sinaasappel
sinaasappelsap van een halve sinaasappel

Voor decoratie:

1 zakje Dr. Oetker Glazuur Wit
Dr. Oetker Zachte Parels Zilver
poedersuiker

preparation

Bereiding

1

Cranberries wellen

Doe de gedroogde cranberries met Grand Marnier, sinaasappelsap en sinaasappelrasp in een steelpannetje. Verwarm tot het bijna kookt, zet het vuur laag en laat minstens een half uur trekken (niet koken!). Schenk het daarna door een zeef en vang ook het vocht op.

2

Verwarm de oven voor.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: 40 minuten

3

Maak het brownie-beslag volgens de aanwijzing op de verpakking. Gebruik geen 100 ml water maar gebruik het opgevangen sap en vul aan met water tot 100 ml.

4

Spatel de cranberries door het brownie-beslag en doe ze in de vorm.

5

Bak de brownies in ongeveer 40 minuten gaar, haal ze uit de oven en laat kerstbrownies helemaal afkoelen.

6

Snij de kerstbrownies met een mes in 8 stukken.

7

Verwarm het glazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bestrijk iedere brownie met glazuur en strijk het iets uit zodat de glazuur mooi langs de zijkanten druipt.

8

Strooi er dan direct de zachte zilveren parels over en laat het glazuur hard worden.

9

Voor nog meer sneeuw-effect kun je de brownies ook nog met wat poedersuiker bestrooien.

Voedingswaarden Voor het recept Kerstbrownies met 'dronken' cranberries

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1260 kJ
301 kcal
1432 kJ
342 kcal
Vet 9.31 g 10.58 g
Koolhydraten 50.84 g 57.78 g
Eiwit 2.03 g 2.31 g