Voor het recept Kerstbal cupcakes
1 doosje | Dr. Oetker Cupcake Vormpjes goud-/zilverkleurig |
cupcake-/muffin bakvorm | |
ronde uitsteekvorm (grootte cupcake) | |
uitsteekvormpje kleine ster | |
kunststof mesje voor fondant | |
kwastje |
1 pak | Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel (of Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Chocolade) |
100 g | margarine op kamertemperatuur |
2 | eieren op kamertemperatuur |
100 ml | melk |
1 zakje | Dr. Oetker Topping Wit |
1 klein stukje | marsepein rood en geel |
strooibus | Dr. Oetker Glittersuiker |
Glitterdust (eetbaar) (goud, speciaalzaak) |
Bak de cupcakes volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat ze na het bakken goed afkoelen op een rooster.
Elektrische oven: 180 °C
Heteluchtoven 160 °C
Baktijd: ongeveer 22 Minuten
Rol een stuk rode marsepein uit tot een plak van ongeveer 3 mm dik en steek hieruit een cirkel met de ronde uitsteker. Leg de cirkel nog niet op je cupcake.
Rol daarna een stuk geel marsepein uit tot een plak van ongeveer 2 mm dik en steek daar een aantal sterretjes uit. Bestrijk de sterretjes droog met gouden glitterdust. Deze blijft goed op de marsepein plakken.
Duw nu met de ronde uitsteker net boven de helft zachtjes in het marsepein van de cirkel zodat er alleen een afdruk ontstaat.
Maak de bovenste helft lichtelijk nat met een kwastje met water en bestrooi het daarna met de roze decoratiesuiker. Nu is de helft van de kerstbal versierd.
Neem wat gele marsepein en rol hiervan een dunne slang. Bestrijk deze met gouden glitterdust en plak die als randje net onder de roze glittersuiker. Plak sterretjes op het onderste gedeelte van de kerstbal. Laat ze ook af en toe uitsteken over de rand en snij deze dan met een mesje weg. Zo komt het ronde van de kerstbal meer tot uiting.
Om het geheel af te maken rol je een stukje rode marsepein uit tot een slang van ongeveer 1 cm dik. Maak hiervan de bovenkant een beetje plat en snijd dan vanaf daar na ongeveer 1 cm de slang schuin door.
Rol nu van gele marsepein een slang uit van ongeveer 3 mm dik voor het hangertje, je hebt ongeveer een lengte van 1 cm nodig. Bestrijk deze met de glitterdust, vouw hem om en maak hem vast bovenop het rode bovenkantje van de kerstbal. Dit is nu het hangertje. Plak dit hangertje bovenaan de kerstbal. Nu lijkt het door de schuine kant net alsof je een halve kerstbal op je cupcake hebt.
Per Portie/Stuk | Per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energie |
1059
kJ
253 kcal |
1470
kJ
351 kcal |
Vet | 12.71 g | 17.65 g |
Koolhydraten | 31.12 g | 43.22 g |
Eiwit | 3.06 g | 4.26 g |
We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.
We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.
Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.
Ja
no
Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.
Ja
no