Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Kerstbal cupcakes

Fijne Kerstdagen! Zeg het met 'n kerstbal cupcake in plaats van een kerstkaartje.

12 cupcakes

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Kerstbal cupcakes

Bakgerei:

1 doosje Dr. Oetker Cupcake Vormpjes goud-/zilverkleurig
cupcake-/muffin bakvorm
ronde uitsteekvorm (grootte cupcake)
uitsteekvormpje kleine ster
kunststof mesje voor fondant
kwastje

Voor de kerst cupcakes:

1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel (of Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Chocolade)
100 g margarine op kamertemperatuur
2 eieren op kamertemperatuur
100 ml melk

Voor de kerstbal:

1 zakje Dr. Oetker Topping Wit
1 klein stukje marsepein rood en geel
strooibus Dr. Oetker Glittersuiker
Glitterdust (eetbaar) (goud, speciaalzaak)

preparation

Bereiding

1

Bereidingswijze Kerstbal cupcakes

Bak de cupcakes volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat ze na het bakken goed afkoelen op een rooster.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: ongeveer 22 minuten

2

Rol een stuk rode marsepein uit tot een plak van ongeveer 3 mm dik en steek hieruit een cirkel met de ronde uitsteker. Leg de cirkel nog niet op je cupcake.

3

Rol daarna een stuk geel marsepein uit tot een plak van ongeveer 2 mm dik en steek daar een aantal sterretjes uit. Bestrijk de sterretjes droog met gouden glitterdust. Deze blijft goed op de marsepein plakken.

4

Duw nu met de ronde uitsteker net boven de helft zachtjes in het marsepein van de cirkel zodat er alleen een afdruk ontstaat.

5

Maak de bovenste helft lichtelijk nat met een kwastje met water en bestrooi het daarna met de roze decoratiesuiker. Nu is de helft van de kerstbal versierd.

6

Neem wat gele marsepein en rol hiervan een dunne slang. Bestrijk deze met gouden glitterdust en plak die als randje net onder de roze glittersuiker. Plak sterretjes op het onderste gedeelte van de kerstbal. Laat ze ook af en toe uitsteken over de rand en snij deze dan met een mesje weg. Zo komt het ronde van de kerstbal meer tot uiting.

7

Om het geheel af te maken rol je een stukje rode marsepein uit tot een slang van ongeveer 1 cm dik. Maak hiervan de bovenkant een beetje plat en snijd dan vanaf daar na ongeveer 1 cm de slang schuin door.

8

Rol nu van gele marsepein een slang uit van ongeveer 3 mm dik voor het hangertje, je hebt ongeveer een lengte van 1 cm nodig. Bestrijk deze met de glitterdust, vouw hem om en maak hem vast bovenop het rode bovenkantje van de kerstbal. Dit is nu het hangertje. Plak dit hangertje bovenaan de kerstbal. Nu lijkt het door de schuine kant net alsof je een halve kerstbal op je cupcake hebt.

Voedingswaarden Voor het recept Kerstbal cupcakes

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1059kJ
253kcal
1470kJ
351kcal
Vet 12.71g 17.65g
Koolhydraten 31.12g 43.22g
Eiwit 3.06g 4.26g