Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Kaneel Cupcakes

Spuit op de cupcakes een heerlijke toef botercrème met kaneel en honing.

ongeveer 10 - 12 cupcakes

Wat bakervaring gewenst 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Kaneel Cupcakes

Bakgerei:

1 doosje Dr. Oetker Cupcake Vormpjes
cupcake-/muffin bakvorm
mixer met garden
spuitzak
sterspuitmondje 1M of 1B Wilton

voor de kaneel cupcakes:

1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel
100 g margarine
2 eieren (op kamertemperatuur)
100 ml melk (koud)
2 el kaneel

voor de botercrème:

100 g roomboter (zacht)
125 ml melk (koud)
2 tl kaneel
1 el honing

voor decoratie:

1 tl kaneel
ongeveer 1 el kaneelsuiker

preparation

Bereiding

1

Kaneel cupcakes bakken

Verwarm de oven voor. Bereid het cupcakebeslag volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg aan het cupcakebeslag 2 eetlepels kaneelpoeder toe. Bak de cupcakes zoals aangegeven staat op de verpakking en laat ze goed afkoelen.

Elektrische oven: ongeveer 180 °C

Heteluchtoven ongeveer 160 °C

Inclusief Midden

Baktijd: ongeveer 20 - 24 minuten

2

Botercrème met kaneel en honing

Maak de luchtige botercrème zoals beschreven staat op de verpakking. Maar meng door de botercrème nog 2 theelepels kaneelpoeder en een eetlepel honing.

3

Toef kaneelbotercrème spuiten

Doe de botercrème in de spuitzak en spuit de gewenste toef. Strooi als decoratie nog wat kaneelsuiker en/of kaneelpoeder over de topping en klaar is de kaneel cupcake!