Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Kaneel Cupcakes

Spuit op de cupcakes een heerlijke toef botercrème met kaneel en honing.

ongeveer 10 - 12 cupcakes

Wat bakervaring gewenst 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Kaneel Cupcakes

Bakgerei:

1 doosje Dr. Oetker Cupcake Vormpjes
cupcake-/muffin bakvorm
mixer met garden
spuitzak
sterspuitmondje 1M of 1B Wilton

voor de kaneel cupcakes:

1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel
100 g margarine
2 eieren (op kamertemperatuur)
100 ml melk (koud)
2 el kaneel

voor de botercrème:

100 g roomboter (zacht)
125 ml melk (koud)
2 tl kaneel
1 el honing

voor decoratie:

1 tl kaneel
ongeveer 1 el kaneelsuiker

preparation

Bereiding

1

Kaneel cupcakes bakken

Verwarm de oven voor. Bereid het cupcakebeslag volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg aan het cupcakebeslag 2 eetlepels kaneelpoeder toe. Bak de cupcakes zoals aangegeven staat op de verpakking en laat ze goed afkoelen.

Elektrische oven: ongeveer 180 °C

Heteluchtoven ongeveer 160 °C

Inclusief Midden

Baktijd: ongeveer 20 - 24 minuten

2

Botercrème met kaneel en honing

Maak de luchtige botercrème zoals beschreven staat op de verpakking. Maar meng door de botercrème nog 2 theelepels kaneelpoeder en een eetlepel honing.

3

Toef kaneelbotercrème spuiten

Doe de botercrème in de spuitzak en spuit de gewenste toef. Strooi als decoratie nog wat kaneelsuiker en/of kaneelpoeder over de topping en klaar is de kaneel cupcake!

Voedingswaarden Voor het recept Kaneel Cupcakes

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1143 kJ
273 kcal
1407 kJ
336 kcal
Vet 20.51 g 25.32 g
Koolhydraten 17.38 g 21.45 g
Eiwit 3.84 g 4.74 g