Flag

Kaneel Cupcakes

ongeveer 10 - 12 cupcakes
Gemiddeld
60
Spuit op de cupcakes een heerlijke toef botercrème met kaneel en honing.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Bakgerei
1 doosjeDr. Oetker Cupcake Vormpjes
cupcake-/muffin bakvorm
mixer met gardes
spuitzak
sterspuitmondje 1M of 1B Wilton
voor de kaneel cupcakes
1 pakDr. Oetker CupCakes Naturel
100 gmargarine
2eieren (op kamertemperatuur)
100 mlmelk (koud)
2 elkaneel
voor de botercrème
100 groomboter (zacht)
125 mlmelk (koud)
2 tlkaneel
1 elhoning
voor decoratie
1 tlkaneel
ongeveer 1 elkaneelsuiker

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Cupcake Vormpjes
Picture - Dr. Oetker CupCakes Naturel
1

Kaneel cupcakes bakken

Verwarm de oven voor. Bereid het cupcakebeslag volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg aan het cupcakebeslag 2 eetlepels kaneelpoeder toe. Bak de cupcakes zoals aangegeven staat op de verpakking en laat ze goed afkoelen.

Positie rooster: Midden

Baktijd: ongeveer 20 - 24 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: ongeveer 180 °C

Temperatuur heteluchtoven: ongeveer 160 °C

2

Botercrème met kaneel en honing

Maak de luchtige botercrème zoals beschreven staat op de verpakking. Maar meng door de botercrème nog 2 theelepels kaneelpoeder en een eetlepel honing.

3

Toef kaneelbotercrème spuiten

Doe de botercrème in de spuitzak en spuit de gewenste toef. Strooi als decoratie nog wat kaneelsuiker en/of kaneelpoeder over de topping en klaar is de kaneel cupcake!