Voor het recept Hazelnoot brownie meringue taart
springvorm 24 cm | |
spuitzak met gladde mond | |
Crème brûlée brander eventueel | |
citroensap (eventueel) | |
mixer met garden |
2 zakjes | Dr. Oetker Hazelnoten |
2 pakken | Dr. Oetker Brownies Choco |
100 g | margarine |
200 ml | water |
cacao voor decoratie |
2 | eiwitten |
140 g | suiker |
1 el | maizena (bijv. Koopmans) |
Rooster de hazelnoten in een hete koekenpan zonder boter. Dit geeft ze meer smaak. Doe de inhoud van de twee zakjes in een koekenpan en zet deze op een hoog vuur. Hou de pan in beweging zodat de noten niet aanbranden. Als ze mooi goudbruin zijn stort je ze op een bord om af te laten koelen.
Als ze goed zijn afgekoeld, kneus je de noten met platte kant van een mes, zo maak je wat kleinere stukjes.
Verwarm de oven voor. Bereid de twee brownie mixen tegelijk volgens de verpakking.
Meng 2/3 van de noten door het beslag en stort het beslag in een ingevette en bebloemde bakvorm.
Bak de brownies in 40 minuten. De bovenkant is droog en wat knapperig terwijl hij vanbinnen nog lekker smeuïg is.
Elektrische oven: 180 °C
Heteluchtoven 160 °C
Baktijd: 40 minuten
Laat de brownie helemaal afkoelen voordat je de ring van de springvorm verwijdert.
Als de brownie is afgekoeld kun je de meringue maken. Zorg dat de kom vetvrij is, dit kun je doen door de kom schoon te maken met citroensap. Klop met de mixer op de hoogste stand in 4 minuten de eiwitten en de helft van de suiker door elkaar. Meng daarna de andere helft van de suiker met de maïzena en voeg deze ook toe. Klop het nog ongeveer een halve minuut. Als je mooie pieken kunt maken en de kom op de kop kunt houden is de meringue stijf genoeg.
Schep het schuim in een spuitzak met een gladde spuitmond.
Spuit kleine meringue toeven op de taart. Maak eerst de buitenste cirkel en werk zo naar binnen.
Met een crème brûlée brandertje kleur je de toeven goudbruin. Heb je geen brandertje, zet de taart dan even onder grill zodat de meringue mooi bruin kleurt.
Strooi ter decoratie wat cacaopoeder en de overgebleven hazelnoten over de taart.
Per Portie/Stuk | Per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energie |
1407
kJ
336 kcal |
1436
kJ
343 kcal |
Vet | 15.42 g | 15.73 g |
Koolhydraten | 44.31 g | 45.21 g |
Eiwit | 3.87 g | 3.95 g |
We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.
We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.
Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.
Ja
no
Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.
Ja
no