Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Hazelnoot brownie meringue taart

Hazelnoten, chocolade, meringue... een prachtige taart voor een op en top verwen moment

14 stuks

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Hazelnoot brownie meringue taart

Extra nodig:

springvorm 24 cm
spuitzak met gladde mond
Crème brûlée brander eventueel
citroensap (eventueel)
mixer met garden

Voor de hazelnoot brownie meringue taart:

2 zakjes Dr. Oetker Hazelnoten
2 pakken Dr. Oetker Brownies Choco
100 g margarine
200 ml water
cacao voor decoratie

Voor de meringue:

2 eiwitten
140 g suiker
1 el maizena (bijv. Koopmans)

preparation

Bereiding

1

Rooster de hazelnoten in een hete koekenpan zonder boter. Dit geeft ze meer smaak. Doe de inhoud van de twee zakjes in een koekenpan en zet deze op een hoog vuur. Hou de pan in beweging zodat de noten niet aanbranden. Als ze mooi goudbruin zijn stort je ze op een bord om af te laten koelen.

2

Als ze goed zijn afgekoeld, kneus je de noten met platte kant van een mes, zo maak je wat kleinere stukjes.

3

Verwarm de oven voor. Bereid de twee brownie mixen tegelijk volgens de verpakking.

4

Meng 2/3 van de noten door het beslag en stort het beslag in een ingevette en bebloemde bakvorm.

5

Bak de brownies in 40 minuten. De bovenkant is droog en wat knapperig terwijl hij vanbinnen nog lekker smeuïg is.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: 40 Minuten

6

Laat de brownie helemaal afkoelen voordat je de ring van de springvorm verwijdert.

7

Als de brownie is afgekoeld kun je de meringue maken. Zorg dat de kom vetvrij is, dit kun je doen door de kom schoon te maken met citroensap. Klop met de mixer op de hoogste stand in 4 minuten de eiwitten en de helft van de suiker door elkaar. Meng daarna de andere helft van de suiker met de maïzena en voeg deze ook toe. Klop het nog ongeveer een halve minuut. Als je mooie pieken kunt maken en de kom op de kop kunt houden is de meringue stijf genoeg.

8

Schep het schuim in een spuitzak met een gladde spuitmond.

9

Spuit kleine meringue toeven op de taart. Maak eerst de buitenste cirkel en werk zo naar binnen.

10

Met een crème brûlée brandertje kleur je de toeven goudbruin. Heb je geen brandertje, zet de taart dan even onder grill zodat de meringue mooi bruin kleurt.

11

Strooi ter decoratie wat cacaopoeder en de overgebleven hazelnoten over de taart.

Voedingswaarden Voor het recept Hazelnoot brownie meringue taart

PER PORTIE/STUK PER 100 G / ML
Energie 1407kJ
336kcal
1436kJ
343kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwit 0g 0g