Flag

Hazelnoot brownie meringue taart

14 stuks
Gemiddeld
40
Hazelnoten, chocolade, meringue... een prachtige taart voor een op en top verwen moment
Logo Image
Baktips
Bewaar de taart afgedekt, maar buiten de koelkast. Na bereiding kun je de taart een paar dagen bewaren.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Extra nodig
springvorm 24 cm
spuitzak met gladde mond
Crème brûlée brander eventueel
citroensap (eventueel)
mixer met gardes
Voor de hazelnoot brownie meringue taart
2 zakjesDr. Oetker Hazelnoten
2 pakkenDr. Oetker Brownies Choco
100 gmargarine
200 mlwater
cacao voor decoratie
Voor de meringue
2eiwitten
140 gsuiker
1 elmaizena (bijv. Koopmans)

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Hazelnoten
Picture - Dr. Oetker Brownies Choco
1

Rooster de hazelnoten in een hete koekenpan zonder boter. Dit geeft ze meer smaak. Doe de inhoud van de twee zakjes in een koekenpan en zet deze op een hoog vuur. Hou de pan in beweging zodat de noten niet aanbranden. Als ze mooi goudbruin zijn stort je ze op een bord om af te laten koelen.

2

Als ze goed zijn afgekoeld, kneus je de noten met platte kant van een mes, zo maak je wat kleinere stukjes.

3

Verwarm de oven voor. Bereid de twee brownie mixen tegelijk volgens de verpakking.

4

Meng 2/3 van de noten door het beslag en stort het beslag in een ingevette en bebloemde bakvorm.

5

Bak de brownies in 40 minuten. De bovenkant is droog en wat knapperig terwijl hij vanbinnen nog lekker smeuïg is.

Baktijd: 40 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C

Temperatuur heteluchtoven: 160 °C

6

Laat de brownie helemaal afkoelen voordat je de ring van de springvorm verwijdert.

7

Als de brownie is afgekoeld kun je de meringue maken. Zorg dat de kom vetvrij is, dit kun je doen door de kom schoon te maken met citroensap. Klop met de mixer op de hoogste stand in 4 minuten de eiwitten en de helft van de suiker door elkaar. Meng daarna de andere helft van de suiker met de maïzena en voeg deze ook toe. Klop het nog ongeveer een halve minuut. Als je mooie pieken kunt maken en de kom op de kop kunt houden is de meringue stijf genoeg.

8

Schep het schuim in een spuitzak met een gladde spuitmond.

9

Spuit kleine meringue toeven op de taart. Maak eerst de buitenste cirkel en werk zo naar binnen.

10

Met een crème brûlée brandertje kleur je de toeven goudbruin. Heb je geen brandertje, zet de taart dan even onder grill zodat de meringue mooi bruin kleurt.

11

Strooi ter decoratie wat cacaopoeder en de overgebleven hazelnoten over de taart.

Baktips

  • Bewaar de taart afgedekt, maar buiten de koelkast. Na bereiding kun je de taart een paar dagen bewaren.