Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Geslaagd voor Examen Cupcakes

Een cupcake traktatie voor een geslaagd examenfeest!

10 - 12 cupcakes

Wat bakervaring gewenst 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Geslaagd voor Examen Cupcakes

Bakgerei:

mixer met garden
kunststof roller
kunststof mesje voor fondant

voor de cupcakes:

1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel
100 g margarine (op kamertemperatuur)
2 eieren (m, op kamertemperatuur)
100 ml melk

voor de botercrème:

0,5 zakjes Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème
50 g roomboter (zacht)
62 ml melk (koud)

voor decoratie:

1 flesje Dr. Oetker Disco
10 - 12 Choco cups (één per cupcake)
1 pakje Dr. Oetker Choco Rolfondant Bruin
1 pakje Dr. Oetker Choco Rolfondant Wit
Dr. Oetker Rolfondant roze
stift Dr. Oetker Kleurstoffen Blauw

preparation

Bereiding

1

Verwarm de oven voor. Bak de cupcakes volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat ze afkoelen.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 170 °C

Inclusief Midden

Baktijd: over 22 Minuten

2

Bereid een half zakje mix voor luchtige botercrème volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bestrijk de cupcakes aan de bovenkant met een dun laagje.

3

Dip de gehele bovenkant van de cupcake in de discokorrels zodat alles bedekt is.

4

Plak met behulp van een beetje botercrème een choco cup ondersteboven op de cupcake.

5

Snijd uit een dikke plak uitgerolde Chocorolfondant Bruin een vierkant net iets groter dan de choco cup. Dit wordt de bovenkant van de hoed.

6

Kleur een beetje Chocorolfondant Wit met wat blauwe kleurstof. Rol hiervan voor de slinger met de kwastjes eraan, een dun rolletje. Duw van het rolletje het uiteinde plat en dan snijd er een aantal strookjes in. Maak ook nog een klein blauw bolletje.

7

Plak het vierkantje chocofondant bruin op de choco cup met een beetje botercrème. Plaats de blauwe slinger op de hoed en plak het bolletje aan de bovenkant.

8

Rol de resterende Chocofondant Wit tot een dunne plak en snijd er een rechthoek uit. Dit is het diploma. Rol deze langzaam op. Neem een stukje roze fondant en rol daar een dunne sliert van. Dit is het lintje voor om het diploma. Rol nog zo'n dun sliertje en maak daar het strikje van. Leg het diploma op de cupcake en GESLAAGD!

Voedingswaarden Voor het recept Geslaagd voor Examen Cupcakes

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 2014kJ
481kcal
1708kJ
408kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwit 0g 0g