Geslaagd voor Examen Cupcakes

Een cupcake traktatie voor een geslaagd examenfeest!

10 - 12 cupcakes

Wat bakervaring gewenst 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Geslaagd voor Examen Cupcakes

Bakgerei:

mixer met garden
kunststof roller
kunststof mesje voor fondant

voor de cupcakes:

1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel
100 g margarine (op kamertemperatuur)
2 eieren (m, op kamertemperatuur)
100 ml melk

voor de botercrème:

0,5 zakjes Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème
50 g roomboter (zacht)
62 ml melk (koud)

voor decoratie:

1 flesje Dr. Oetker Disco
10 - 12 Choco cups (één per cupcake)
1 pakje Dr. Oetker Choco Rolfondant Bruin
1 pakje Dr. Oetker Choco Rolfondant Wit
Dr. Oetker Rolfondant roze
stift Dr. Oetker Kleurstoffen Blauw

preparation

Bereiding

1

Verwarm de oven voor. Bak de cupcakes volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat ze afkoelen.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 170 °C

Inclusief Midden

Baktijd: ongeveer 22 minuten

2

Bereid een half zakje mix voor luchtige botercrème volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bestrijk de cupcakes aan de bovenkant met een dun laagje.

3

Dip de gehele bovenkant van de cupcake in de discokorrels zodat alles bedekt is.

4

Plak met behulp van een beetje botercrème een choco cup ondersteboven op de cupcake.

5

Snijd uit een dikke plak uitgerolde Chocorolfondant Bruin een vierkant net iets groter dan de choco cup. Dit wordt de bovenkant van de hoed.

6

Kleur een beetje Chocorolfondant Wit met wat blauwe kleurstof. Rol hiervan voor de slinger met de kwastjes eraan, een dun rolletje. Duw van het rolletje het uiteinde plat en dan snijd er een aantal strookjes in. Maak ook nog een klein blauw bolletje.

7

Plak het vierkantje chocofondant bruin op de choco cup met een beetje botercrème. Plaats de blauwe slinger op de hoed en plak het bolletje aan de bovenkant.

8

Rol de resterende Chocofondant Wit tot een dunne plak en snijd er een rechthoek uit. Dit is het diploma. Rol deze langzaam op. Neem een stukje roze fondant en rol daar een dunne sliert van. Dit is het lintje voor om het diploma. Rol nog zo'n dun sliertje en maak daar het strikje van. Leg het diploma op de cupcake en GESLAAGD!

Voedingswaarden Voor het recept Geslaagd voor Examen Cupcakes

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 2014 kJ
481 kcal
1708 kJ
408 kcal
Vet 26.16 g 22.17 g
Koolhydraten 49.99 g 42.36 g
Eiwit 5.28 g 4.47 g

Cookies- en analytische instellingen

We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.

Altijd actief

Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

no

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

no