Flag

Geslaagd voor Examen Cupcakes

10 - 12 cupcakes
Gemiddeld
60
Een cupcake traktatie voor een geslaagd examenfeest!
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Bakgerei
mixer met gardes
kunststof roller
kunststof mesje voor fondant
voor de cupcakes
1 pakDr. Oetker CupCakes Naturel
100 gmargarine (op kamertemperatuur)
2eieren (m, op kamertemperatuur)
100 mlmelk
voor de botercrème
0,5 zakjesDr. Oetker Botercrème
50 groomboter (zacht)
62 mlmelk (koud)
voor decoratie
1 flesjeDr. Oetker Disco
10 - 12Choco cups (één per cupcake)
1 pakjeDr. Oetker Choco Rolfondant Bruin
1 pakjeDr. Oetker Choco Rolfondant Wit
Dr. Oetker Rolfondant roze
1 tubeDr. Oetker Kleurstoffen Blauw

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker CupCakes Naturel
Picture - Dr. Oetker Botercrème
Picture - Dr. Oetker Disco
Picture - Dr. Oetker Kleurstoffen  Blauw
1
Picture - Stap-1 Geslaagd cupcake.png

Verwarm de oven voor. Bak de cupcakes volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat ze afkoelen.

Positie rooster: Midden

Baktijd: ongeveer 22 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C

Temperatuur heteluchtoven: 170 °C

2
Picture - Stap-2 Geslaagd cupcake.png

Bereid een half zakje mix voor luchtige botercrème volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bestrijk de cupcakes aan de bovenkant met een dun laagje.

3
Picture - Stap-3 Geslaagd cupcake.png

Dip de gehele bovenkant van de cupcake in de discokorrels zodat alles bedekt is.

4
Picture - Stap-4 Geslaagd cupcake.jpg

Plak met behulp van een beetje botercrème een choco cup ondersteboven op de cupcake.

5
Picture - Stap-5 Geslaagd cupcake.png

Snijd uit een dikke plak uitgerolde Chocorolfondant Bruin een vierkant net iets groter dan de choco cup. Dit wordt de bovenkant van de hoed.

6
Picture - Stap-6 Geslaagd cupcake.png

Kleur een beetje Chocorolfondant Wit met wat blauwe kleurstof. Rol hiervan voor de slinger met de kwastjes eraan, een dun rolletje. Duw van het rolletje het uiteinde plat en dan snijd er een aantal strookjes in. Maak ook nog een klein blauw bolletje.

7
Picture - Stap-7 Geslaagd cupcake.png

Plak het vierkantje chocofondant bruin op de choco cup met een beetje botercrème. Plaats de blauwe slinger op de hoed en plak het bolletje aan de bovenkant.

8
Picture - Stap-8 Geslaagd cupcake.png

Rol de resterende Chocofondant Wit tot een dunne plak en snijd er een rechthoek uit. Dit is het diploma. Rol deze langzaam op. Neem een stukje roze fondant en rol daar een dunne sliert van. Dit is het lintje voor om het diploma. Rol nog zo'n dun sliertje en maak daar het strikje van. Leg het diploma op de cupcake en GESLAAGD!