Flag

Geboortetaart

1 taart
Moeilijk
60
Veel kraamvisite? Met deze geboortetaart heb je genoeg voor iedereen.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image
Benodigdheden
2 Beslagkommen
Zeef
Bakvorm van ca. 24x24 cm of 20x30 cm

Ingrediënten

1 flesjeDr. Oetker Bakspray
Voor de geboortetaart
9eieren
180 gbloem
75 gmaizena
1 zakjeDr. Oetker Backin
300 gsuiker
2 zakjesDr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
Voor de vulling
400 gaardbeiensaus of -jam
1 zakjeDr. Oetker Mix voor Banketbakkersroom
250 mlslagroom
Voor de garnering
2 zakjesDr. Oetker Roze glazuur
hagelslag (roze-paars/blauw-groen)
10 - 15bakertjes (babysnoepjes, in blauwwit of rozewit)

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Backin
Picture - Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
Picture - Dr. Oetker Mix voor Banketbakkersroom
Picture - Dr. Oetker Roze glazuur
1

Bereidingswijze geboortetaart

Zorg dat de eieren op kamertemperatuur zijn. Splits de eieren. Vet de bakvorm in met Dr. Oetker Bakspray. Verwarm de oven voor.

Baktijd: ongeveer 45 - 55 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C

Temperatuur heteluchtoven: 160 °C

2

Zeef bloem, maïzena en Backin. Klop de eidooiers met de helft van de suiker en de vanillesuiker met de mixer met garden 5 minuten tot een luchtig geheel. Het is dan dik en lichtgeel van kleur.

3

Maak de garden vetvrij (met heet water en afwasmiddel of citroensap). Klop in een tweede kom de eiwitten met de mixer met garden los, voeg al kloppend en in delen de suiker toe en klop de eiwitten heel stijf en glanzend.

4

Schep het eiwit op het dooiermengsel, strooi het bloemmengsel erop en spatel alles met een grote lepel voorzichtig en snel door elkaar. Schep het in de bakvorm, strijk de bovenkant glad.

5

Geboortetaart bakken

Schuif de vorm op het rooster nét onder het midden in de oven en bak de geboortetaart in 45-55 minuten goudbruin en gaar. Controleer aan het einde van de baktijd met een prikker of de geboortetaart gaar is. Is de prikker schoon, dan is de geboortetaart gaar. Zo niet, bak dan nog 5-10 minuten langer en herhaal de controle.

6

Laat de taartbodem in de uitgeschakelde open oven 10 minuten rusten. Neem hem dan uit de oven en maak de taart langs de rand van de vorm los. Laat de taart helemaal afkoelen op een rooster.

7

Snijd de taart voorzichtig horizontaal door. Verdeel 200 g aardbeiensaus over de taartbodem en strijk het uit. Bereid de Banketbakkersroom volgens de aanwijzingen met 400 ml water en de slagroom en schep het op de jamlaag. Strijk het gelijkmatig uit.

8

Leg de bovenste taartlaag erop en druk hem voorzichtig wat aan. Bestrijk de bovenkant de overige aardbeiensaus. Laat de taart in de koelkast minstens 3 uur opstijven.

9

Snijd eventueel de 'korstkanten' rondom van de taart. Verwarm het Roze Glazuur volgens de aanwijzingen op het zakje.

10

Schenk het glazuur in delen op de bovenkant van de taart en strijk het, met een in heet water natgemaakt, groot mes gelijkmatig uit. Herhaal dit een paar keer.

11

Bestrooi de geboortetaart na de laatste keer glazuren gelijkmatig met de gekleurde hagel. Leg de bakertjes er op.