Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Geboortetaart

Veel kraamvisite? Met deze geboortetaart heb je genoeg voor iedereen.

1 taart

Voor ervaren bakkers 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Geboortetaart

:

2 Beslagkommen
Zeef
Bakvorm van ca. 24x24 cm of 20x30 cm
1 flesje Dr. Oetker Bakspray

Voor de geboortetaart:

9 eieren
180 g bloem
75 g maizena
1 zakje Dr. Oetker Backin
300 g suiker
2 zakjes Dr. Oetker Vanillesuiker

Voor de vulling:

400 g aardbeiensaus of -jam
1 zakje Dr. Oetker Mix voor Banketbakkersroom
250 ml slagroom

Voor de garnering:

2 zakjes Dr. Oetker Roze glazuur
hagelslag (roze-paars/blauw-groen)
10 - 15 bakertjes (babysnoepjes, in blauwwit of rozewit)

preparation

Bereiding

1

Bereidingswijze geboortetaart

Zorg dat de eieren op kamertemperatuur zijn. Splits de eieren. Vet de bakvorm in met Dr. Oetker Bakspray. Verwarm de oven voor.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: ongeveer 45 - 55 minuten

2

Zeef bloem, maïzena en Backin. Klop de eidooiers met de helft van de suiker en de vanillesuiker met de mixer met garden 5 minuten tot een luchtig geheel. Het is dan dik en lichtgeel van kleur.

3

Maak de garden vetvrij (met heet water en afwasmiddel of citroensap). Klop in een tweede kom de eiwitten met de mixer met garden los, voeg al kloppend en in delen de suiker toe en klop de eiwitten heel stijf en glanzend.

4

Schep het eiwit op het dooiermengsel, strooi het bloemmengsel erop en spatel alles met een grote lepel voorzichtig en snel door elkaar. Schep het in de bakvorm, strijk de bovenkant glad.

5

Geboortetaart bakken

Schuif de vorm op het rooster nét onder het midden in de oven en bak de geboortetaart in 45-55 minuten goudbruin en gaar. Controleer aan het einde van de baktijd met een prikker of de geboortetaart gaar is. Is de prikker schoon, dan is de geboortetaart gaar. Zo niet, bak dan nog 5-10 minuten langer en herhaal de controle.

6

Laat de taartbodem in de uitgeschakelde open oven 10 minuten rusten. Neem hem dan uit de oven en maak de taart langs de rand van de vorm los. Laat de taart helemaal afkoelen op een rooster.

7

Snijd de taart voorzichtig horizontaal door. Verdeel 200 g aardbeiensaus over de taartbodem en strijk het uit. Bereid de Banketbakkersroom volgens de aanwijzingen met 400 ml water en de slagroom en schep het op de jamlaag. Strijk het gelijkmatig uit.

8

Leg de bovenste taartlaag erop en druk hem voorzichtig wat aan. Bestrijk de bovenkant de overige aardbeiensaus. Laat de taart in de koelkast minstens 3 uur opstijven.

9

Snijd eventueel de 'korstkanten' rondom van de taart. Verwarm het Roze Glazuur volgens de aanwijzingen op het zakje.

10

Schenk het glazuur in delen op de bovenkant van de taart en strijk het, met een in heet water natgemaakt, groot mes gelijkmatig uit. Herhaal dit een paar keer.

11

Bestrooi de geboortetaart na de laatste keer glazuren gelijkmatig met de gekleurde hagel. Leg de bakertjes er op.

Voedingswaarden Voor het recept Geboortetaart

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 25782kJ
6158kcal
1218kJ
291kcal
Vet 147.39g 6.97g
Koolhydraten 1,108.19g 52.37g
Eiwit 96.06g 4.54g