Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Geboorte cake

Wordt het een jongen of een meisje? Bij het zien van de roze of blauwe binnenkant na het aansnijden van deze geboorte taart, met roze en blauwe muisjes, zal iedereen het weten!

ongeveer 8 - 12 taartpunten

Wat bakervaring gewenst 80 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Geboorte cake

Bakgerei:

decoratielint
mixer met garden
springvorm (Ø 20cm)
boter om in te vetten
taartzaag

voor de roze of blauwe taartbodem:

1 pak Dr. Oetker Biscuittaart
5 eieren (kamertemperatuur)
50 ml water
roze kleurstof of blauwe kleurstof

voor de botercrème:

1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème
100 g margarine (zacht)
125 ml melk (koud)
roze kleurstof of blauwe kleurstof

voor decoratie:

0,5 pakken geboortemuisjes roze
0,5 pakken geboortemuisjes blauw
1 verpakking Dr. Oetker Rolfondant wit
1 pak lange vingers

preparation

Bereiding

1

Roze of blauwe taartbodem bakken

Verwarm de oven voor. Maak het beslag volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar voeg aan het einde van het mixen enkele druppels roze of blauwe kleurstof toe aan het beslag. Bak de taartbodem zoals aangegeven staat op de verpakking in een bakvorm van 20 cm. Laat de taartbodem goed afkoelen.

Elektrische oven: 170 °C

Heteluchtoven 170 °C

Inclusief Midden

Baktijd: 30 - 40 minuten

2

Botercrème kleuren

Maak de botercrème volgens de bereidingswijze op de verpakking. Verdeel de botercrème in twee porties, één deel voor de vulling en één deel om de taart af te smeren. Voeg aan één van de porties enkele druppels roze of blauwe kleurstof toe. De andere portie laat je kleurloos.

3

Taart vullen met botercrème

Snijd met een taartzaag de taartbodem in 3 gelijke lagen. Haal de bovenste 2 lagen tegelijk van de onderste laag af en smeer de onderste laag in met de roze/blauwe botercrème. Leg daarna de twee bovenste lagen samen weer op de onderste laag en haal dan de bovenste laag er weer af. Bestrijk ook de middelste laag met roze/blauwe botercrème en plaats de bovenste laag er weer op. De gehele taart is nu gevuld

4

Taart decoreren met muisjes en lange vingers

Smeer de taart helemaal af (zijkanten en bovenkant) met blanke botercrème. Plak de lange vingers tegen de zijkant van de taart. Mochten de lange vingers nu teveel aan de bovenkant uitsteken, dan kun je ze aan de onderkant met een scherp mes op maat zagen. Snijd uit een plak uitgerolde witte fondant een groot vraagteken. Plak deze op de bovenkant van de taart. Maak met een mesje een lijn van boven naar beneden om de twee helften aan iedere kant van het vraagteken duidelijk te maken. Strooi aan beide kanten van het vraagteken rustig de muisjes, aan de ene kant de roze/witte en aan de andere kant de blauw/witte. Bind een mooi lint om de taart heen.

5

Geboortetaart aansnijden

Wordt het een jongen of een meisje? Na het aansnijden zal iedereen het weten!

Voedingswaarden Voor het recept Geboorte cake

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 2889 kJ
690 kcal
1838 kJ
439 kcal
Vet 15.46 g 9.85 g
Koolhydraten 77.77 g 49.53 g
Eiwit 7.85 g 5.00 g