Flag

Hamburgertaart

12 - 16 taartpunten
Gemiddeld
60
Voor de zoetekauw die ook wel van een broodje hamburger houdt. Een hamburgertaart van biscuitbodem en chocoladecake.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Bakgerei
1 flesjeDr. Oetker Bakspray
poedersuiker
bakpapier
1 - 2springvormen (24 cm)
mixer met gardes
voor de 'burger'
1 pakDr. Oetker Wolken Vanille
200 mlslagroom
3eieren (M, kamertemperatuur)
40 gcacao
30 mlmelk
voor het 'broodje'
1 pakDr. Oetker Biscuittaart Naturel
5eieren (M, kamertemperatuur)
50 mlwater
1 elsesamzaad
voor decoratie en vulling
rood fruit (blikje roodfruitvulling)
250 mlslagroom
2 elsuiker
1 pakDr. Oetker Kleurstoffen
2 verpakkingenDr. Oetker Rolfondant wit
1 tubeDr. Oetker Decoratiestiften Kleur (rode stift)

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Biscuittaart Naturel
Picture - Dr. Oetker Kleurstoffen
Picture - Dr. Oetker Rolfondant wit
Picture - Dr. Oetker Decoratiestiften Kleur (rode stift)
1

Voorbereiding

Verwarm de oven voor. Bekleed de bodem van beide springvormen met bakpapier en spray de zijkanten in met bakspray.

Positie rooster: Midden

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 160 °C

Temperatuur heteluchtoven: 140 °C

2

‘Hamburger’ van chocoladecakebeslag bakken

Bereid het wolken vanille beslag volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng door het beslag de cacao en de extra melk. Giet het beslag in één van de springvormen en strijk glad. Bak de luchtige chocolade cake in ca. 50 minuten gaar en laat afkoelen op een rooster.

3

‘Broodje’ bakken van biscuitbeslag

Bereid de biscuitmix volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet het beslag in de tweede springvorm en strijk glad. Strooi de sesamzaadjes over het cakebeslag en bak de cake goudbruin in 30-35 minuten bij een temperatuur van ca. 170°C (gasstand 3). Laat de cake afkoelen op een rooster.

4

Sla blaadjes en tomatenplakjes van fondant

Kleur 1 pakje rolfondant groen met een beetje gele en blauwe kleurstof. Vorm sla blaadjes van de fondant. Druk eventueel met de achterkant van een mes nerven in de blaadjes zodat ze net echt lijken. Kleur de overige fondant rood met de rode kleurstof. Als de fondant teveel plakt voeg je een beetje poedersuiker toe. Vorm tomatenplakjes van de rode fondant.

5

Hamburgertaart

Snijd de biscuitcake in horizontale doormidden. Leg de bovenste plak voorzichtig aan de kant. Verdeel de helft van fruitvulling over de bodem van de biscuitcake. Leg op de randen van de bodem de sla blaadjes zodat deze mooi eruit steken. Leg enkele tomaten plakjes op de sla. Leg daarop de burger van chocoladecake. Zorg ervoor dat de sla blaadjes goed zichtbaar blijven. Verdeel de overige taartvulling over de chocoladecake. Vervolgens bestrijk deze met slagroom en leg je de bovenkant van de biscuitcake op de burger. Druk voorzichtig aan zodat de slagroom er net niet uitloopt. Spuit met de rode decoratiestiften ketchup langs de zijkant van de burger.