Frambozen cupcakes met frambozenroom

Mooi, lekker en zo gemaakt! Frambozen cupcakes.

12 cupcakes

Wat bakervaring gewenst 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Frambozen cupcakes met frambozenroom

:

Spuitzak met stermond
Bakpapier
Scherp mesje
Kunststof roller
Koekuitsteker (ca. Ø 6 cm)
1 doosje Dr. Oetker Cupcake Vormpjes

Voor de cupcakes:

1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel
100 g margarine
2 eieren
100 ml melk
200 g frambozen
Dr. Oetker Marsepein (wit, groen, roze)
400 ml slagroom
60 g poedersuiker
1 zakje Dr. Oetker Klop-Fix

preparation

Bereiding

1

Bereidingswijze frambozen cupcakes

Zorg dat de boter en eieren op kamertemperatuur zijn en dat de boter zacht is. Haal de bakplaat uit de oven en zet hier de cakevormpjes op. Verwarm de oven voor.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: ongeveer 22 minuten

2

Pureer de frambozen. Houdt 12 mooie frambozen apart voor decoratie van de cupcakes. Voeg aan de cupcakemix de eieren, melk en boter toe en roer het geheel met een mixer op de laagste stand door elkaar. Voeg 75 gram frambozenpuree toe. Klop het met de mixer gedurende 1 minuut op de hoogste stand tot een glad beslag. Verdeel het beslag met 2 eetlepels of ijsbolletjestang over de cakevormpjes.

3

Plaats de bakplaat in het midden van de oven. Bak de cupcakes in ca. 22 minuten gaar. De frambozen cupcakes zijn gaar als je met de vinger licht op de cupcake drukt en deze terugveert. Na het afkoelen zijn de frambozen cupcakes klaar om te versieren.

4

Kneed het stukje roze marsepein soepel. Rol het uit tot een lap van 2 mm dik. Steek er 12 rondjes uit en leg deze op de cupcakes. Kneed ook het groene marsepein soepel en rol het uit tot een lap van ongeveer 2 mm dik. Teken een blaadje op het papier en knip het uit. Gebruik het blaadje als sjabloon voor de groene marsepeinlap en snijd er 12 blaadjes uit.

5

De frambozen topping

Klop de slagroom met poedersuiker en Klop-Fix stijf. Spatel de frambozenpuree erdoor. Vul de spuitzak met de frambozen topping en spuit op elke cakeje een lekkere grote toef. Maak de frambozen cupcake helemaal af met een framboosje.

Voedingswaarden Voor het recept Frambozen cupcakes met frambozenroom

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1398 kJ
334 kcal
1248 kJ
298 kcal
Vet 24.59 g 21.95 g
Koolhydraten 23.78 g 21.23 g
Eiwit 4.13 g 3.68 g

Cookies- en analytische instellingen

We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.

Altijd actief

Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

no

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

no