Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Frambozen cupcakes met frambozenroom

Mooi, lekker en zo gemaakt! Frambozen cupcakes.

12 cupcakes

Wat bakervaring gewenst 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Frambozen cupcakes met frambozenroom

:

Spuitzak met stermond
Bakpapier
Scherp mesje
Kunststof roller
Koekuitsteker (ca. Ø 6 cm)
1 doosje Dr. Oetker Cupcake Vormpjes

Voor de cupcakes:

1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel
100 g margarine
2 eieren
100 ml melk
200 g frambozen
Dr. Oetker Marsepein (wit, groen, roze)
400 ml slagroom
60 g poedersuiker
1 zakje Dr. Oetker Klop-Fix

preparation

Bereiding

1

Bereidingswijze frambozen cupcakes

Zorg dat de boter en eieren op kamertemperatuur zijn en dat de boter zacht is. Haal de bakplaat uit de oven en zet hier de cakevormpjes op. Verwarm de oven voor.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: ongeveer 22 minuten

2

Pureer de frambozen. Houdt 12 mooie frambozen apart voor decoratie van de cupcakes. Voeg aan de cupcakemix de eieren, melk en boter toe en roer het geheel met een mixer op de laagste stand door elkaar. Voeg 75 gram frambozenpuree toe. Klop het met de mixer gedurende 1 minuut op de hoogste stand tot een glad beslag. Verdeel het beslag met 2 eetlepels of ijsbolletjestang over de cakevormpjes.

3

Plaats de bakplaat in het midden van de oven. Bak de cupcakes in ca. 22 minuten gaar. De frambozen cupcakes zijn gaar als je met de vinger licht op de cupcake drukt en deze terugveert. Na het afkoelen zijn de frambozen cupcakes klaar om te versieren.

4

Kneed het stukje roze marsepein soepel. Rol het uit tot een lap van 2 mm dik. Steek er 12 rondjes uit en leg deze op de cupcakes. Kneed ook het groene marsepein soepel en rol het uit tot een lap van ongeveer 2 mm dik. Teken een blaadje op het papier en knip het uit. Gebruik het blaadje als sjabloon voor de groene marsepeinlap en snijd er 12 blaadjes uit.

5

De frambozen topping

Klop de slagroom met poedersuiker en Klop-Fix stijf. Spatel de frambozenpuree erdoor. Vul de spuitzak met de frambozen topping en spuit op elke cakeje een lekkere grote toef. Maak de frambozen cupcake helemaal af met een framboosje.

Voedingswaarden Voor het recept Frambozen cupcakes met frambozenroom

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1398kJ
334kcal
1248kJ
298kcal
Vet 24.59g 21.95g
Koolhydraten 23.78g 21.23g
Eiwit 4.13g 3.68g