Flag

Flammkuchen

1 stuk
Gemiddeld
45
Flammkuchen is als pizza met crème fraîche in plaats van tomatensaus. Heerlijk met gerookte zalm en rode ui.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de flammkuchen
1 pakDr. Oetker Pizzabodem Origineel
250 mlkoud water
Voor het beleg
125 gcrème fraiche
2uien , rood en fijngesneden
200 ggerookte zalm
verse dille naar wens
vers gemalen peper
Extra nodig
bakplaat
bakpapier
mixer met deeghaken
deegroller
bloem voor bestuiven werkblad

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Pizzabodem Origineel
1

Voorbereiden

Verwarm de oven voor en leg bakpapier op de bakplaat.

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 220 °C

Temperatuur heteluchtoven: 200 °C

2

Snijd de rode uien fijn.

3

Deegbodem bereiden

Doe de pizzabodemmix in een beslagkom en voeg 250 ml koud water toe.

4

Kneed het geheel met de mixer met deeghaken tot een soepel pizzadeeg en kneed daarna het deeg met de handen nog een paar keer goed door. Is het te plakkerig? Voeg dan nog een wat extra bloem toe.

5

Verdeel het deeg in twee gelijke delen. Leg een bol pizzadeeg op het aanrecht en bestrooi met wat bloem. Druk of rol het deeg zo dun mogelijk uit tot een ronde pizza. Doe dit met beide bollen. Leg vervolgens op de bakplaat. 

6

Bak de flammkuchen

Besmeer de pizzabodems met de crème fraîche en strooi de fijn gesneden uitjes over de bodem.

7

Bak de flammkuchen bodems net iets onder het midden van de oven in ongeveer 15 minuten gaar en goudbruin.

Baktijd: ongeveer 14 - 18 Minuten

8

Snijd de gerookte zalm in dunne reepjes en pluk de dille in kleine toefjes. 
Haal de flammkuchen uit de oven en verdeel de gerookte zalm en dille over de bodems.
Bestrooi met vers gemalen peper.