Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Engelslinger: kerstkoekjes

Maak mooie en lekkere kerstboomversiering. Het is alleen de vraag of de slinger wel de kerstboom haalt...

1 stuk

Wat bakervaring gewenst 20 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Engelslinger: kerstkoekjes

Bakgerei:

mixer met garden
uitsteekvormpje of papieren sjabloon engel
decoratielint (thema kerst)

Voor de koekjes:

125 g margarine
90 g basterdsuiker (witte)
1 el Dr. Oetker Citroenrasp
200 g bloem
1 zakje Dr. Oetker Backin
2 el speculaaskruiden of koekkruiden
bloem
1 eiwit
kristalsuiker (of 1 strooibus Dr. Oetker Glittersuikersuiker)

preparation

Bereiding

1

Voorbereiding kerstkoekjes

Klop de boter met basterdsuiker en Citroenrasp tot een luchtige witte crème in ca. 4 minuten. Zeef bloem, Backin en speculaas of koekkruiden. Mix dit, met de mixer met kneedhaken, door het botermengsel. Kneed het snel tot een samenhangend deeg. Vorm het deeg tot een staaf, verpak deze in vershoudfolie en laat het deeg minstens een nacht rusten, maar langer kan ook.

2

Kerstkoekjes Engelslinger maken

Haal het deeg uit de koelkast en laat het 30 minuten op temperatuur komen. Verwarm de oven voor. Bekleed de bakplaat met bakpapier.

Elektrische oven: 170 °C

Heteluchtoven 150 °C

Baktijd: 25 minuten

3

Bestrooi het werkvlak dun met bloem. Leg de deegrol erop, bestrooi deze ook licht met bloem en rol het deeg uit tot een lap met een dikte van 5 mm. Steek hieruit met de koekuitsteker zoveel mogelijk kerstkoekjes engeltjes en leg ze met behulp van een bakspaan op de bakplaat. Kneed restjes deeg weer samen, rol het opnieuw uit en steek ook hieruit engeltjes. Leg de kerstkoekjes engeltjes met een tussenruimte van 3 cm op de bakplaat.

4

Steek met behulp een prikker uit beide vleugels een rondje (opening ca. 3 mm): zo kun je ze straks rijgen. Klop het eiwit los met 1 eetlepel water en bestrijk de kerstkoekjes hiermee.

5

Bestrooi ze met kristalsuiker (of gebruik de roze suiker uit de strooibus). Bak de kerstkoekjes engeltjes in ca. 25 minuten lichtbruin en gaar.

6

Schuif het bakpapier met kerstkoekjes meteen op het aanrecht en maak met een prikker de rondjes iets groter (de kerstkoekjes zijn nog zacht). Laat de engeltjes helemaal afkoelen.

7

Rijg de engeltjes door de gaatjes aan een lang lint, leg steeds aan beide zijden naast de engeltjes een knoop, zodat ze niet kunnen schuiven.

Voedingswaarden Voor het recept Engelslinger: kerstkoekjes

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 9609kJ
2295kcal
1784kJ
426kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwit 0g 0g