Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Eekhoorn

Hoe boetseer je een eekhoorn van marsepein. Bekijk het stap voor stap!

ongeveer 1 stuk

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Eekhoorn

:

Eekhoorn van marsepein:

ongeveer 100 g marsepein bruin
marsepein wit
marsepein zwart

preparation

Bereiding

1

Rol van bruine marsepein een bol voor het lijfje en laat deze dan naar boven een beetje taps toe lopen. Duw de bol aan de onderkant een beetje plat.

2

Maak met een veinertool gleuven aan iedere kant van het lijfje, zodat er 'heupen' ontstaan.

3

Rol twee gelijke, kleine bolletjes en knijp ze aan één kant een beetje naar elkaar toe. Druk ze van bovenaf een beetje plat en de basis voor de achterpoten is gelegd. Maak met een veinertool twee inkepingen in beide voorzijden van de pootjes, zodat er 'teentjes' ontstaan. Duw op het laatst de achterzijden van de pootjes een beetje plat zodat deze mooi onder het lijfje geplakt kunnen worden.

4

Rol nu twee kleine, gelijke worstjes en knik deze in het midden, zodat het boogjes worden. Duw hierbij ook de achterzijden iets platter, zodat je deze makkelijker aan de voorzijde van het lijfje kan plakken.

5

Voor de staart rol je een worstje en duw je deze een beetje plat. Zorg ervoor dat de uiteinden wat smaller zijn dan het midden.

6

Rol nu de staart een beetje op, tot het midden. De andere kant duw je weer plat. Plak hem aan de achterkant van het lijfje.

7

Plak de staat aan de achterkant van het lijfje. Zakt de staart een beetje dan kun je een klein stukje van een houten prikker onder de krul in de staart duwen richting het lijfje.

8

Rol nu een kleinere bol voor de kop en laat ook deze ook weer een beetje taps toelopen.

9

Duw met een kunststof mesje aan de voorkant (smalle gedeelte) van de kop, zo ontstaat de bek.

10

Rol van zwarte marsepein kleine bolletjes voor de neus en de ogen. Duw op de zwarte bolletjes van de ogen nog een kleiner wit bolletje en teken als laatste een zwart stipje daarop met en stift met eetbare inkt. Maak van witte marsepein een klein plat vierkantje en maak met je mesje een zachte lijn in het midden, dit zijn de tanden. Plak ze aan de voorkant van de bek.

11

Rol nu twee kleinere bolletjes voor de oren (a). Maak de bolletjes weer aan één kant wat puntiger (b) en duw als laatste een veinertool in de vorm zodat de binnenkant van het oor ontstaat (c). Maak zo twee oortjes.

12

Plak de oortjes bovenop de kop en zet de kop bovenop het lijfje.

Voedingswaarden Voor het recept Eekhoorn

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 2169 kJ
518 kcal
1809 kJ
432 kcal
Vet 18.36 g 15.30 g
Koolhydraten 78 g 65 g
Eiwit 9 g 7.50 g