Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Disco Cakepops

Vrolijke Cakepops: een cakeje op een stokje met een knapperig laagje chocoglazuur.

16 stuks

Wat bakervaring gewenst 80 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Disco Cakepops

Bakgerei:

1 doosje Dr. Oetker Cupcake Vormpjes
mixer met garden
beslagkom
eierdoos (16 holletjes) of een bord met een bakpapiertje erop
cakepopstokje

Voor de cakepops:

1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel (of Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Chocolade)
2 eieren
100 g margarine
100 ml melk
125 g MonChou
2 zakjes Dr. Oetker Glazuur Choco
0,5 flesjes Dr. Oetker Disco

preparation

Bereiding

1

Bak de cupcakes volgens de aanwijzingen op het pak en laat ze na het bakken goed afkoelen op een rooster.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Opstijftijd: 30 minuten

2

Haal de cupcakes uit de vormpjes en verkruimel ze in een grote kom.

3

Voeg de MonChou toe en kneed dit goed door de kruimels.

4

Rol kleine bolletjes van ongeveer 3 cm doorsnede van het mengsel (circa 16 bolletjes). Leg de bolletjes in de eierdoos (bedekt met huishoudfolie) of op een bord (met bakpapier) en zet ze 30 minuten in de koelkast of 10 minuten in de vriezer.

5

Verwarm de zakjes Chocoglazuur volgens aanwijzing op de verpakking. Giet de Disco over in een schaaltje en leg de lollystokjes klaar.

6

Haal de cakebolletjes uit de koelkast of vriezer. Giet de gesmolten Chocoglazuur uit de zakjes in een kom. Zet de kom op een pannetje met een laagje bijna kokend water, zodat het glazuur vloeibaar blijft. Zorg ervoor dat de kom diep genoeg is om het cakebolletje er helemaal in onder te dompelen.

7

Doop 1 cm van het lollystokje in de Chocoglazuur

8

Prik het cakebolletje op het stokje. Doordat het cakebolletje nog koud is, stolt de Chocoglazuur snel en zit het stokje goed vast in het cakebolletje.

9

Zet het bolletje met het stokje dan terug in de eierdoos of op een bord. Doe dit met alle cakebolletjes en laat ze dan 15 minuten staan op uit te harden.

10

Doop het bolletje in zijn geheel in de Chocoglazuur. Draai het cakebolletje voorzichtig rond zachtjes tikkend met het stokje op de rand van de kom. Daardoor gaat het overtollige Chocoglazuur eraf en voorkom je eventuele druipers.

11

Strooi Disco over de cakepop en dip daarna de cakepop in de Disco om de laatste stukjes op te vullen. Zet de cakepop in een glas om uit te harden. Doe dit met alle cakepops. Voor meer stevigheid en ter decoratie kun je het glas eventueel vullen met decoratiezand.