Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.
Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Deense koffiebroodjes: Kersenpuntjes

Is het een gebakje of toch een broodje? In ieder geval zijn ze reuze lekker.

12 stuks

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Deense koffiebroodjes: Kersenpuntjes

Bakgerei:

bakpapier
mixer met deeghaken

Voor gistbladerdeeg:

250 g Mix voor Witbrood (bv. Koopmans)
125 ml melk (lauwwarm)
1 el suiker (fijne)
mespuntje zout
1 ei
125 g margarine

Voor kersenpuntjes:

350 g kersen op siroop (ontpit) uitlekgewicht
6 el maizena
2 tl gemalen kaneel
2 eiwitten

preparation

Bereiding

1

Basisrecept gistdeeg

Maak gistdeeg van witbroodmix, melk, suiker, zout, eieren en 25 g boter. Laat het deeg, afgedekt met een doek, op een warm plaatsje 1-2 uur rijzen, het is dan in volume verdubbeld.

2

Kneed het deeg dan goed door en rol het op een met bloem bestoven werkvlak uit tot 1 cm dikke vierkante lap. Bestuif de deeglap dun met wat bloem. Snijd de rest van de boter in dunne plakjes en verdeel deze over het centrale midden van de deeglap.

3

Vouw de deegpunten erover heen en rol het deeg uit tot een rechthoek. Vouw de rechthoek in de lengte in drieën op, keer het deeg een kwartslag en rol het opnieuw uit. Herhaal het opvouwen en uitrollen nog 3 keer. Leg een doek over het deeg en laat het deeg 15 minuten rusten.

4

Bereidingswijze kersenpuntjes

Verwarm de oven voor. Roer maïzena en het kaneelpoeder los met 12 eetlepels van de siroop van de kersen. Breng de kersen in de siroop aan de kook. Roer het papje erbij en laat het één keer opkoken. Laat de dikke 'kersenpap' al roerend afkoelen.

Elektrische oven: 200 °C

Heteluchtoven 180 °C

Baktijd: 15 - 20 minuten

5

Rol het deeg uit tot een dunne lap van 2 mm dikte en snijd er 12 vierkanten van ca. 12 bij 12 cm van. Schep in het midden van elk een volle lepel met kersen in saus. Vouw één punt over de kersen. Kwast de bovenkant in met losgeklopt eiwit. Vouw de tegenoverliggende punt ook erover en plak hem goed vast. Bestrijk ze helemaal met losgeklopt eiwit en bak ze volgens het recept.

Voedingswaarden Voor het recept Deense koffiebroodjes: Kersenpuntjes

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 837 kJ
200 kcal
929 kJ
222 kcal
Vet 9.54 g 10.60 g
Koolhydraten 24.62 g 27.36 g
Eiwit 3.79 g 4.21 g