Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Deense koffiebroodjes: Kersenpuntjes

Is het een gebakje of toch een broodje? In ieder geval zijn ze reuze lekker.

12 stuks

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Deense koffiebroodjes: Kersenpuntjes

Bakgerei:

bakpapier
mixer met deeghaken

Voor gistbladerdeeg:

250 g Mix voor Witbrood (bv. Koopmans)
125 ml melk (lauwwarm)
1 el suiker (fijne)
mespuntje zout
1 ei
125 g margarine

Voor kersenpuntjes:

350 g kersen op siroop (ontpit) uitlekgewicht
6 el maizena
2 tl gemalen kaneel
2 eiwitten

preparation

Bereiding

1

Basisrecept gistdeeg

Maak gistdeeg van witbroodmix, melk, suiker, zout, eieren en 25 g boter. Laat het deeg, afgedekt met een doek, op een warm plaatsje 1-2 uur rijzen, het is dan in volume verdubbeld.

2

Kneed het deeg dan goed door en rol het op een met bloem bestoven werkvlak uit tot 1 cm dikke vierkante lap. Bestuif de deeglap dun met wat bloem. Snijd de rest van de boter in dunne plakjes en verdeel deze over het centrale midden van de deeglap.

3

Vouw de deegpunten erover heen en rol het deeg uit tot een rechthoek. Vouw de rechthoek in de lengte in drieën op, keer het deeg een kwartslag en rol het opnieuw uit. Herhaal het opvouwen en uitrollen nog 3 keer. Leg een doek over het deeg en laat het deeg 15 minuten rusten.

4

Bereidingswijze kersenpuntjes

Verwarm de oven voor. Roer maïzena en het kaneelpoeder los met 12 eetlepels van de siroop van de kersen. Breng de kersen in de siroop aan de kook. Roer het papje erbij en laat het één keer opkoken. Laat de dikke 'kersenpap' al roerend afkoelen.

Elektrische oven: 200 °C

Heteluchtoven 180 °C

Baktijd: 15 - 20 minuten

5

Rol het deeg uit tot een dunne lap van 2 mm dikte en snijd er 12 vierkanten van ca. 12 bij 12 cm van. Schep in het midden van elk een volle lepel met kersen in saus. Vouw één punt over de kersen. Kwast de bovenkant in met losgeklopt eiwit. Vouw de tegenoverliggende punt ook erover en plak hem goed vast. Bestrijk ze helemaal met losgeklopt eiwit en bak ze volgens het recept.

Voedingswaarden Voor het recept Deense koffiebroodjes: Kersenpuntjes

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 837kJ
200kcal
929kJ
222kcal
Vet 9.54g 10.60g
Koolhydraten 24.62g 27.36g
Eiwit 3.79g 4.21g