Deense koffiebroodjes: Kersenpuntjes

Is het een gebakje of toch een broodje? In ieder geval zijn ze reuze lekker.

12 stuks

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Deense koffiebroodjes: Kersenpuntjes

Bakgerei:

bakpapier
mixer met deeghaken

Voor gistbladerdeeg:

250 g Mix voor Witbrood (bv. Koopmans)
125 ml melk (lauwwarm)
1 el suiker (fijne)
mespuntje zout
1 ei
125 g margarine

Voor kersenpuntjes:

350 g kersen op siroop (ontpit) uitlekgewicht
6 el maizena
2 tl gemalen kaneel
2 eiwitten

preparation

Bereiding

1

Basisrecept gistdeeg

Maak gistdeeg van witbroodmix, melk, suiker, zout, eieren en 25 g boter. Laat het deeg, afgedekt met een doek, op een warm plaatsje 1-2 uur rijzen, het is dan in volume verdubbeld.

2

Kneed het deeg dan goed door en rol het op een met bloem bestoven werkvlak uit tot 1 cm dikke vierkante lap. Bestuif de deeglap dun met wat bloem. Snijd de rest van de boter in dunne plakjes en verdeel deze over het centrale midden van de deeglap.

3

Vouw de deegpunten erover heen en rol het deeg uit tot een rechthoek. Vouw de rechthoek in de lengte in drieën op, keer het deeg een kwartslag en rol het opnieuw uit. Herhaal het opvouwen en uitrollen nog 3 keer. Leg een doek over het deeg en laat het deeg 15 minuten rusten.

4

Bereidingswijze kersenpuntjes

Verwarm de oven voor. Roer maïzena en het kaneelpoeder los met 12 eetlepels van de siroop van de kersen. Breng de kersen in de siroop aan de kook. Roer het papje erbij en laat het één keer opkoken. Laat de dikke 'kersenpap' al roerend afkoelen.

Elektrische oven: 200 °C

Heteluchtoven 180 °C

Baktijd: 15 - 20 minuten

5

Rol het deeg uit tot een dunne lap van 2 mm dikte en snijd er 12 vierkanten van ca. 12 bij 12 cm van. Schep in het midden van elk een volle lepel met kersen in saus. Vouw één punt over de kersen. Kwast de bovenkant in met losgeklopt eiwit. Vouw de tegenoverliggende punt ook erover en plak hem goed vast. Bestrijk ze helemaal met losgeklopt eiwit en bak ze volgens het recept.

Voedingswaarden Voor het recept Deense koffiebroodjes: Kersenpuntjes

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 837 kJ
200 kcal
929 kJ
222 kcal
Vet 9.54 g 10.60 g
Koolhydraten 24.62 g 27.36 g
Eiwit 3.79 g 4.21 g
Cookies- en analytische instellingen

We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

no

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

no