Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Cupcake met zomerjurkje

Dress to impress! Deze cupcake is elegant gekleed voor iedere gelegenheid.

12 cupcakes

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Cupcake met zomerjurkje

Voor de cupcakes:

1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel (of Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Chocolade)
100 g margarine op kamertemperatuur
100 ml melk
2 eieren op kamertemperatuur

Voor de jurkjes:

1 verpakking Dr. Oetker Rolfondant wit
Dr. Oetker Zachte Parels Gekleurd (een paar roze)

Extra nodig:

ronde uitsteekvorm (grootte cupcake) met een gekarteld randje
uitsteekvormpje hartjesvorm
1 satéprikker

preparation

Bereiding

1

Bereidingswijze cupcakes

Bak de cupcakes volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat ze na het bakken goed afkoelen op een rooster.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: ongeveer 22 minuten

2

De fondant jurkjes

Rol de fondant uit tot ongeveer een dikte van 2 mm. Druk er een rondje uit ter grote van de cupcake. Steek met de hartjesvorm een hartje uit de fondant. Neem het rondje en druk er met de prikker in. Maak er een soort golvend rokje van (zie foto). Leg de onderkant van het jurkje op de cupcake. Leg het een beetje bollend neer.

3

Snij het puntje van het hartje af, zodat de bovenkant van een jurkje ontstaat. Zie foto. Kleur eventueel een klein stukje fondant roze en maak er een klein bloemetje van als corsage op de jurk. Zet dit stukje fondant voorzichtig op de cupcake en druk het ietsjes aan met de prikker.

4

Met de roze pareltjes maak je een centuur, zo verberg je de naadjes.

Voedingswaarden Voor het recept Cupcake met zomerjurkje

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1599 kJ
382 kcal
2495 kJ
596 kcal
Vet 12.54 g 19.60 g
Koolhydraten 23.97 g 37.45 g
Eiwit 2.97 g 4.64 g