Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Cupcake IJsjes

Een cupcake gebakken in een ijshoorntje. Een ideale Cupcake traktatie voor warme dagen!

10 stuks

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Cupcake IJsjes

Voor de cupcakes:

1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel
2 eieren
100 g margarine
100 ml melk

Voor het versieren:

1 beker Dr. Oetker Choco Dip bruin
Strooidecoratie naar keuze
10 ijsbekertjes

Extra nodig:

cupcake-/muffin bakvorm
zonnebloemolie
keukenpapier

preparation

Bereiding

1

Voorbereiden

Koop ijshoorntjes (supermarkt of snoepwinkel) liefst met een platte onderkant, dat werkt straks prettiger als je de cupcakes ijsjes gaat versieren. Verwarm de oven voor.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

2

Cupcakeblik invetten

Vet de holletjes van het cupcakeblik in met wat zonnebloemolie. Gebruik hiervoor een stuk keukenpapier. Zorg ervoor dat er een klein laagje olie op het blik komt, maar er geen 'plasje' in het vormpje ligt.

3

Cupcakeblik vullen

Vul de holletjes van het bakblik met dezelfde hoeveelheid beslag waarmee je normaal gesproken een papieren vormpje vult. Dat is net iets meer dan de helft van het vormpje.

4

IJsbekertjes vullen

Vul ook de ijsbekertjes met een klein beetje beslag en zet ze omgedraaid op het cupcakebeslag. Duw het ijsbekertje een beetje aan. Bak de ijsjes cupcakes in ongeveer 24 minuten gaar.

Baktijd: 24 minuten

5

IJsjes uit cupcakeblik halen

Laat na het bakken de cupcakes eerst goed afkoelen. Haal daarna met behulp van een lepel de cupcakes heel voorzichtig uit de vormpjes. Trek niet aan de ijsbekertjes, want dan laat de cupcake erin los! Snijd met een grof mes de cupcakes een beetje bij zodat het egale 'bolletjes' worden.

6

Cupcake ijsjes versieren

Verwarm de Choco Dip in de magnetron of au-bain-marie. Houd de cupcake boven het bakje en verdeel met een lepel de vloeibare chocolade langzaam over de cupcake. Draai de cupcake af en toe zodat alle kanten goed bedekt zijn met de chocolade. Dip de cupcake niet in de chocolade! Want als de chocodip wat dikker is, trekt deze de cupcake van het ijsbekertje!

7

IJsjes verder versieren

Strooi met een lepel het strooisels over de nog zachte chocodip. Je kunt de cupcake ook dippen in het strooisel, maar kijk ook hier uit, doe dat heel voorzichtig.

Variatietip! Cupcake soft ijsjes

Spuit van botercrème een toef 'softijs'. Versier met Dr. Oetker Decoratiebloemetjes en strooisel.

Voedingswaarden Voor het recept Cupcake IJsjes

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1637 kJ
391 kcal
1721 kJ
411 kcal
Vet 25.74 g 27.09 g
Koolhydraten 33.19 g 34.94 g
Eiwit 5.79 g 6.09 g