Cupcake boeket

Een prachtige bos bloemen, gemaakt van cupcakes. Wie verras jij met een cupcake boeket?

12 cupcakes

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Cupcake boeket

Extra nodig:

cupcake-/muffin bakvorm
spuitzak
spuitmondje klein stervormig zoals Wilton 16
1 satéprikker
foam of piepschuim ondergrond
1 rol plakband
decoratielint (ca. 1 m)
decoratiepapier

Voor de cupcakes:

1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel
100 g margarine of boter
2 eieren
200 ml melk

voor de bloemen:

75 g frambozenjam
1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème
100 g boter
125 ml melk
stift Dr. Oetker Kleurstoffen rood en blauw

preparation

Bereiding

1

Cupcakes bakken

Verwarm de oven voor.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: 22 Minuten

2

Bak de cupcakes volgens de bereidingswijze op de verpakking. Laat de cupcakes goed afkoelen.

3

Bereid de botercrème volgens de aanwijzingen op de verpakking en meng als laatste eventueel 5 ml rozenwater erdoor.

4

Verdeel de crème in 3 porties. Kleur een portie rood en kleur de nadere portie paars door een beetje rood en blauw met elkaar te mengen.

5

Doe het kartelspuitmondje in de spuitzak. Vul de spuitzak met aan de ene kant de rode botercrème, aan de andere kant de paarse botercrème en als laatste de witte botercrème. Doe dit zorgvuldig. Duw de crème langzaam naar beneden.

6

Spuit met een draaiende beweging met de klok mee van binnen naar buiten de crème op de cupcake. Laat de cakejes ca. 30 min opstijven in de koelkast.

7

Het cupcake boeket

Voor het maken van een cupcake boeket begin je met het vast plakken van een stukje piepschuim op een bordje. Dat kan met een stukje dubbel gevouwen plakband.

Prik een satéstokje in het midden van de cupcake en druk hem vervolgens vast in de piepschuim. Herhaal dit met alle cupcakes. Schik ze zodat je een mooi cupcake boeket krijgt.

8

Wikkel het cupcake boeket in met het decoratiepapier en bind vast met lint.

Voedingswaarden Voor het recept Cupcake boeket

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1260 kJ
301 kcal
1327 kJ
317 kcal
Vet 20.42 g 21.50 g
Koolhydraten 25.18 g 26.50 g
Eiwit 3.83 g 4.03 g
Cookies- en analytische instellingen

We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

no

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

no