Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Cupcake appeltje

Een appel cupcake, natuurlijk ook met een lekkere vulling van appeltjes, kaneel en rozijnen.

12 cupcakes

Wat bakervaring gewenst 20 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Cupcake appeltje

Für die Gugelhupfform (Ø 24 cm):

Cupcake bakvorm
Ronde uitsteekvorm (ter grootte van een cupcake)
Kunststof mesje
1 doosje Dr. Oetker Cupcake Vormpjes (rode)

Voor de cupcakes:

1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel (of Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Chocolade)
100 g margarine op kamertemperatuur
100 ml melk
2 eieren op kamertemperatuur
2 appels
1 tl kaneel
1 el suiker
rozijnen geweld (optioneel)

Voor decoratie:

1 pak Dr. Oetker Marsepein (wit, groen, roze)
1 zakje Dr. Oetker Topping Wit
zoute stokjes
1 klein stukje marsepein rood

preparation

Bereiding

1

Appel cupcakesbeslag

Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes. Meng de appelstukjes in een kom met een theelepel kaneel en een eetlepel suiker. Voeg eventueel gewelde rozijntjes toe. Maak het beslag volgens de aanwijzingen op de verpakking en voeg het appelmengsel toe. Roer het beslag nog even om met een lepel totdat alles goed gemengd is.

2

Appel cupcakes bakken

Vul de cupcake vormpjes met het beslag. Doe wat meer beslag in de vormpjes dan wat je gewend bent zodat de cupcakes wat boller zijn na het bakken (voor de appelvorm). Bak de cupcakes verder volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat ze na het bakken goed afkoelen op een rooster.

Elektrische oven: ongeveer 180 °C

Heteluchtoven ongeveer 160 °C

Baktijd: ongeveer 20 - 22 minuten

De appels van marsepein

Neem een stukje rode marsepein. Rol het stuk uit tot een plak van ongeveer 3 mm dikte. Steek of snijd er een cirkel uit die volledig over de bovenkant van je cupcake sluit. Verdeel wat vanilletopping op de bovenkant van de cupcake en plak de marsepein op de cupcake. Sluit de randen goed aan zodat je geen cake meer ziet. Duw een kuiltje in de bovenkant en steek er een stukje van een zout stokje in, dit is het steeltje van de appel. Maak van groen marsepein een blaadje en duw deze ook een beetje in het kuiltje zodat deze goed blijft zitten. Het appeltje is nu klaar!

Voedingswaarden Voor het recept Cupcake appeltje

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1461kJ
349kcal
1260kJ
301kcal
Vet 16.00g 13.79g
Koolhydraten 45.80g 39.48g
Eiwit 4.28g 3.69g