Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Cupcake Aardbei Choco Dip

Een Cupcake met roze botercrème met daarop een aardbei gedipt in chocoglazuur.

ongeveer 10 - 12 cupcakes

Wat bakervaring gewenst 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Cupcake Aardbei Choco Dip

Bakgerei:

spuitzak
bakpapier
10 - 12 Cupcake vormpjes
mixer met garden

Beslag:

1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel
100 g margarine
2 eieren
100 ml melk
25 g cacao

Voor de botercrème:

1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème
100 g roomboter
100 ml melk (koude)
Dr. Oetker Kleurstoffen

Voor de decoratie:

1 beker Dr. Oetker Choco Dip bruin
12 aardbeien

preparation

Bereiding

1

Cupcakes bakken

Bak de cupcakes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Om er een chocolade cakeje van te maken, meng je een theelepel melk met de cacao en voeg je dit toe aan het beslag. Laat de cupcakes goed afkoelen.

2

Aardbeien in Choco Dip

Neem het aantal aardbeien dat je nodig hebt, verwarm de Choco Dip volgens de aanwijzingen op de verpakking en dip de aardbeien in de Choco Dip. Houd de aardbeien na het dippen even omhoog, laat ze volledig uitdruppen en leg ze dan voorzichtig op een velletje bakpapier.

3

Cupcakes met botercrème

Maak de botercrème volgens de bereidingswijze op de verpakking en voeg er enkele druppels kleurstof aan toe. Spatel dit door elkaar tot er een egale kleur ontstaat. Doe de botercrème in een spuitzak met bijvoorbeeld spuitmondje 199 van Wilton.

4

Botercrème spuiten

Spuit de botercrème in een kronkelige lijn rondom de cupcake. Stuur zodra je bij het einde bent, de spuitzak naar boven en spuit de bovenste kronkelige lijn erop. Leg de gedipte aardbei bovenop de cupcake.

Tip

Plaats de aardbeien tot gebruik in de koelkast. De Choco Dip droogt veel sneller als de aardbeien koud zijn.

Voedingswaarden Voor het recept Cupcake Aardbei Choco Dip

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1771kJ
423kcal
1541kJ
368kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwit 0g 0g