Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Cupcake Aardbei Choco Dip

Een Cupcake met roze botercrème met daarop een aardbei gedipt in chocoglazuur.

ongeveer 10 - 12 cupcakes

Wat bakervaring gewenst 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Cupcake Aardbei Choco Dip

Bakgerei:

spuitzak
bakpapier
10 - 12 Cupcake vormpjes
mixer met garden

Beslag:

1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel
100 g margarine
2 eieren
100 ml melk
25 g cacao

Voor de botercrème:

1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème
100 g roomboter
100 ml melk (koude)
Dr. Oetker Kleurstoffen

Voor de decoratie:

1 beker Dr. Oetker Choco Dip bruin
12 aardbeien

preparation

Bereiding

1

Cupcakes bakken

Bak de cupcakes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Om er een chocolade cakeje van te maken, meng je een theelepel melk met de cacao en voeg je dit toe aan het beslag. Laat de cupcakes goed afkoelen.

2

Aardbeien in Choco Dip

Neem het aantal aardbeien dat je nodig hebt, verwarm de Choco Dip volgens de aanwijzingen op de verpakking en dip de aardbeien in de Choco Dip. Houd de aardbeien na het dippen even omhoog, laat ze volledig uitdruppen en leg ze dan voorzichtig op een velletje bakpapier.

3

Cupcakes met botercrème

Maak de botercrème volgens de bereidingswijze op de verpakking en voeg er enkele druppels kleurstof aan toe. Spatel dit door elkaar tot er een egale kleur ontstaat. Doe de botercrème in een spuitzak met bijvoorbeeld spuitmondje 199 van Wilton.

4

Botercrème spuiten

Spuit de botercrème in een kronkelige lijn rondom de cupcake. Stuur zodra je bij het einde bent, de spuitzak naar boven en spuit de bovenste kronkelige lijn erop. Leg de gedipte aardbei bovenop de cupcake.

Tip

Plaats de aardbeien tot gebruik in de koelkast. De Choco Dip droogt veel sneller als de aardbeien koud zijn.

Voedingswaarden Voor het recept Cupcake Aardbei Choco Dip

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1771 kJ
423 kcal
1541 kJ
368 kcal
Vet 31.15 g 27.09 g
Koolhydraten 29.49 g 25.64 g
Eiwit 4.99 g 4.34 g