Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Cranberry yoghurttaart

Een prachtige taart voor de Kerst. Lekker bij de koffie, maar ook als toetje.

10 - 12 taartpunten

Eenvoudig 20 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Cranberry yoghurttaart

Voor de taart:

1 pak Dr. Oetker Yoghurt taart
60 g margarine
1 liter volle yoghurt bosvruchtensmaak
6 dunne plakken cake
1 zakje Dr. Oetker Taartina Helder
350 g cranberrycompote

Extra nodig:

mixer met garden
springvorm 24 cm
steelpan

preparation

Bereiding

1

De muesli kruimelbodem maken

Bereid de muesli-kruimelbodem volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de cranberrycompote los met een handgarde en verdeel 100 gram van de cranberrycompote over de muesli-kruimelbodem. Bedek de cranberrycompote met de plakken cake.

2

Doe de volle bosvruchtenyoghurt en de taartmix in een kom en klop dit met de mixer met garden op de hoogste stand in 3 min. tot een glad mengsel. Verdeel het taartmengsel over de plakken cake. Laat de yoghurt taart circa 2,5 uur in de koelkast opstijven.

3

Meng ruim een half zakje Dr. Oetker Taartina met 4 eetlepels water. Breng de rest van de cranberrycompote in een steelpannetje aan de kook. Haal het pannetje van het vuur. Giet het Taartina-mengsel erbij en breng het opnieuw aan de kook.

4

Verdeel de iets afgekoelde cranberrycompote over het middelste deel van de taart. Houdt daarbij ca. 3 cm van de rand vrij. Plaats de taart 15 minuten in de koelkast voordat de taart wordt geserveerd. Decoreer de rand met slagroom.

Voedingswaarden Voor het recept Cranberry yoghurttaart

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1214kJ
290kcal
666kJ
159kcal
Vet 14.63g 8.04g
Koolhydraten 31.69g 17.41g
Eiwit 6.60g 3.63g