Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.
Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Citroencupcakes met citroen meringue

Zoet en fris: pure verwennerij. Cupcakes met een mooie citroen meringue.

12 cupcakes

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Citroencupcakes met citroen meringue

Voor de cupcakes:

50 g Dr. Oetker Custard
1 tl Dr. Oetker Backin
100 g Dr. Oetker Citroenrasp
100 g margarine (zacht)
175 g basterdsuiker (witte)
100 ml karnemelk op kamertemperatuur
2 eieren op kamertemperatuur
100 g bloem
snufje zout

Voor de topping:

2 eiwitten
50 g Dr. Oetker Citroenrasp
100 g fijne kristalsuiker
1 el maizena (bijv. Koopmans)

Extra nodig:

1 verpakking Cupcake vormpjes s (geel)
mixer met garden
beslagkom
spuitzak met stermondje

preparation

Bereiding

1

Citroen cupcakes bakken

Verwarm de oven voor. Zet de cakevormpjes in een muffinbakplaat. Klop de boter 3 minuten met de mixer op de halve stand. Voeg lepel voor lepel de basterdsuiker en Citroenrasp toe en klop 5 minuten. Zet de mixer in de laagste stand en voeg één voor één de eieren toe. Klop het mengsel tussendoor steeds glad. Zeef bloem, Custard, Backin en zout. Klop het bloemmengsel met de karnemelk met de mixer in de laagste stand luchtig door het eierbeslag. Vul de cakevormpjes tot 1 ½ cm onder de rand met het beslag (met bijv. een ijsschep). Bak de cakejes in ca. 20 minuten gaar in het midden van de oven.

Elektrische oven: 170 °C

Heteluchtoven 150 °C

Baktijd: 20 - 30 minuten

2

Citroen meringue topping maken

Maak de kom en de garden schoon en vetvrij. Breng in een ruime pan een laagje water aan de kook. Klop de eiwitten in de kom tot een wit schuim dat al een beetje stevig wordt. Zet de kom op de pan met kokend water. Voeg het citroenrasp al kloppend toe. Voeg al kloppend beetje voor beetje de suiker en maizena toe, tot het schuim mooi gaat glanzen en de pieken stijf zijn. Schep het schuim in een spuitzak met stervormig mondje.

3

Een mooie toef maken

Neem de cupcakes uit de oven. De cupcakejes zijn gaar als je met de vinger licht op het cupcakeje drukt en deze terug veert. Verhoog de oventemperatuur naar 185°C. Spuit op elk cupcakes een toef citroenschuim. Bak de cakejes nog ca. 5 minuten of tot het schuim iets gaat kleuren. Neem de cupcakes uit de oven en laat ze afkoelen.

Voedingswaarden Voor het recept Citroencupcakes met citroen meringue

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1084 kJ
259 kcal
1357 kJ
324 kcal
Vet 7.63 g 9.54 g
Koolhydraten 44.70 g 55.87 g
Eiwit 2.88 g 3.60 g