Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Citroencupcakes met citroen meringue

Zoet en fris: pure verwennerij. Cupcakes met een mooie citroen meringue.

12 cupcakes

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Citroencupcakes met citroen meringue

Voor de cupcakes:

50 g Dr. Oetker Custard
1 tl Dr. Oetker Backin
100 g Dr. Oetker Citroenrasp
100 g margarine (zacht)
175 g basterdsuiker (witte)
100 ml karnemelk op kamertemperatuur
2 eieren op kamertemperatuur
100 g bloem
snufje zout

Voor de topping:

2 eiwitten
50 g Dr. Oetker Citroenrasp
100 g fijne kristalsuiker
1 el maizena (bijv. Koopmans)

Extra nodig:

1 verpakking Cupcake vormpjes s (geel)
mixer met garden
beslagkom
spuitzak met stermondje

preparation

Bereiding

1

Citroen cupcakes bakken

Verwarm de oven voor. Zet de cakevormpjes in een muffinbakplaat. Klop de boter 3 minuten met de mixer op de halve stand. Voeg lepel voor lepel de basterdsuiker en Citroenrasp toe en klop 5 minuten. Zet de mixer in de laagste stand en voeg één voor één de eieren toe. Klop het mengsel tussendoor steeds glad. Zeef bloem, Custard, Backin en zout. Klop het bloemmengsel met de karnemelk met de mixer in de laagste stand luchtig door het eierbeslag. Vul de cakevormpjes tot 1 ½ cm onder de rand met het beslag (met bijv. een ijsschep). Bak de cakejes in ca. 20 minuten gaar in het midden van de oven.

Elektrische oven: 170 °C

Heteluchtoven 150 °C

Baktijd: 20 - 30 minuten

2

Citroen meringue topping maken

Maak de kom en de garden schoon en vetvrij. Breng in een ruime pan een laagje water aan de kook. Klop de eiwitten in de kom tot een wit schuim dat al een beetje stevig wordt. Zet de kom op de pan met kokend water. Voeg het citroenrasp al kloppend toe. Voeg al kloppend beetje voor beetje de suiker en maizena toe, tot het schuim mooi gaat glanzen en de pieken stijf zijn. Schep het schuim in een spuitzak met stervormig mondje.

3

Een mooie toef maken

Neem de cupcakes uit de oven. De cupcakejes zijn gaar als je met de vinger licht op het cupcakeje drukt en deze terug veert. Verhoog de oventemperatuur naar 185°C. Spuit op elk cupcakes een toef citroenschuim. Bak de cakejes nog ca. 5 minuten of tot het schuim iets gaat kleuren. Neem de cupcakes uit de oven en laat ze afkoelen.

Voedingswaarden Voor het recept Citroencupcakes met citroen meringue

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1084kJ
259kcal
1357kJ
324kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwit 0g 0g