Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Chai Cupcakes

Heerlijke cupcakes met de kruidige smaak van Chai. Zo maak je ze.

12 cupcakes

Wat bakervaring gewenst 20 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Chai Cupcakes

Voor de Chai cupcakes:

1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel
100 g roomboter
2 eieren
100 ml melk
2 tl kaneel
1 tl kardemom
0,5 tl gemberpoeder

Voor de Chai topping:

250 g roomboter
150 g poedersuiker
0,25 tl kardemom
0,25 tl gemalen kaneel
15 ml volle melk
zwarte peper (snufje)

preparation

Bereiding

1

Verwarm de oven voor.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

2

Bereid het cupcakebeslag als aangegeven op de verpakking, maar voeg extra 2 theelepels kaneel, 1 theelepel gemalen kardemom en ½ theelepel gemberpoeder toe.

3

Plaats papieren cupcakevormpjes in een cupcakebakvorm in en verdeel het beslag over de vormpjes.

4

Laat de Chai cupcakes na het bakken 10 minuten afkoelen en haal ze voorzichtig uit de bakvorm.

5

Mix de ingrediënten voor de chai topping, behalve de peper, tot een romig geheel. Spuit een toef crème op iedere chai cupcake en bestrooi met een heel klein beetje peper.

Voedingswaarden Voor het recept Chai Cupcakes

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1578kJ
377kcal
1838kJ
439kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 25.75g 29.94g
Eiwit 0g 0g