Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Chai Cupcakes

Heerlijke cupcakes met de kruidige smaak van Chai. Zo maak je ze.

12 cupcakes

Wat bakervaring gewenst 20 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Chai Cupcakes

Voor de Chai cupcakes:

1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel
100 g roomboter
2 eieren
100 ml melk
2 tl kaneel
1 tl kardemom
0,5 tl gemberpoeder

Voor de Chai topping:

250 g roomboter
150 g poedersuiker
0,25 tl kardemom
0,25 tl gemalen kaneel
15 ml volle melk
zwarte peper (snufje)

preparation

Bereiding

1

Verwarm de oven voor.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

2

Bereid het cupcakebeslag als aangegeven op de verpakking, maar voeg extra 2 theelepels kaneel, 1 theelepel gemalen kardemom en ½ theelepel gemberpoeder toe.

3

Plaats papieren cupcakevormpjes in een cupcakebakvorm in en verdeel het beslag over de vormpjes.

4

Laat de Chai cupcakes na het bakken 10 minuten afkoelen en haal ze voorzichtig uit de bakvorm.

5

Mix de ingrediënten voor de chai topping, behalve de peper, tot een romig geheel. Spuit een toef crème op iedere chai cupcake en bestrooi met een heel klein beetje peper.

Voedingswaarden Voor het recept Chai Cupcakes

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1578 kJ
377 kcal
1838 kJ
439 kcal
Vet 28.84 g 33.54 g
Koolhydraten 25.75 g 29.94 g
Eiwit 3.25 g 3.78 g