Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Brownie-Cheesecake

Een Brownie-Cheesecake met frambozensaus. Een heerlijke combinatie met een geweldige smaaksensatie.

12 - 16 porties

Wat bakervaring gewenst 50 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Brownie-Cheesecake

Voor de Brownie laag:

1 pak Dr. Oetker Brownies Choco
50 g boter of margarine op kamertemperatuur
100 ml water

Voor de Cheesecake laag:

1 pak Dr. Oetker Verwen Cheesecake (met Frambozensaus)
200 g MonChou (Zacht & Luchtig)
125 g crème fraiche
2 eieren

Eventueel voor de extra touch:

75 g witte chocolade
150 g blauwe bessen
100 g bramen
2 blaadjes Dr. Oetker Gelatine
30 g honing
staafmixer

Extra nodig:

mixer met garden

preparation

Bereiding

1

Zorg dat de boter op kamertemperatuur is.

2

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor. Druk de geperforeerde randen van de bakvormen naar beneden.

Elektrische oven: 160 °C

Heteluchtoven 140 °C

3

Mix de boter tot een romige crème. Voeg de browniemix en het water toe. Meng alles met de mixer op de laagste stand goed door elkaar. Mix nog 1 minuut op middelhoge snelheid tot een glad Brownie beslag. Verdeel het beslag over de twee bakvormen. Bak de Brownies in de oven.

Baktijd: 20 minuten

4

Doe de MonChou Zacht & Luchtig en de crème fraiche in een kom en mix met de mixer met garden op de laagste stand tot een glad mengsel (niet luchtig kloppen).

5

Voeg de eieren en de cheesecakemix toe en mix het op de laagste stand op een halve minuut tot een glad mengsel (niet luchtig kloppen).

6

Haal de Brownies na het bakken uit de oven en verdeel het Cheesecake beslag over de bakvormen.

7

Knip een hoekje van het zakje frambozensaus en verdeel deze in vier strepen over de breedte van de bakvorm. Trek, met een mes, in de lengte vier strepen door de saus. Doe dit steeds in tegenstelde richting. Zo krijg je een leuk patroon.

8

Bak de Brownie-Cheesecake nog 20-30 minuten.

9

Laat 'm afkoelen en snijd 'm in mooie vierkante stukken.

Baktijd: 20 - 30 minuten

De extra touch

Maak de Brownie-Cheesecake extra lekker. Meng een reep fijngehakte witte chocolade (75 g) door de cheesecake vulling. De witte chocolade Brownie-Cheesecake met witte chocolade maak je extra lekker met een zelfgemaakte blauwe bessen-bramen gelei. Hiervoor heb je nodig: 150 g blauwe bessen, 100 g bramen, 2 blaadjes Dr. Oetker Gelatine, 30 g honing en een staafmixer.

Laat de gelatineblaadjes wellen in koud water. Pureer 100 g blauwe bessen en de bramen met een staafmixer fijn. Doe 5 eetlepels water en de honing in een steelpan, voeg de uitgeknepen blaadjes gelatine toe en verhit totdat de gelatine is opgelost. Laat afkoelen en roer door de vruchtenpuree. Verdeel de gelei over de Brownie-Cheesecake en laat deze in de koelkast opstijven.

Bij de extra touch heb je de frambozensaus niet nodig. Stap 6 van het recept kun je overslaan. Een lekkere tip: de frambozensaus is ook lekker door yoghurt of vla.

Voedingswaarden Voor het recept Brownie-Cheesecake

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1361kJ
325kcal
1235kJ
295kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwit 0g 0g