Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Blue Monday Mug Cake

Maak een chocolade mug cake extra bijzonder met pecannoten, karamel en slagroom. Voor een op en top verwen momentje.

1 stuk

Eenvoudig 20 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Blue Monday Mug Cake

Voor de mug cake:

1 zakje Dr. Oetker Mug Cake Chocolade
50 ml melk

Voor de blue monday topping:

zachte karamel
karamelsaus (naar smaak)
paar Pecannoten
5 ml slagroom (geklopte)

Extra nodig:

kopje

preparation

Bereiding

1

Op de foto zie je een blue monday cupcake. Wil je een eenpersoons snelle variant, dan maak je 'm met mug cake. Maak je liever voor meer mensen, kies dan voor het cupcakes recept.

2

Mug Cake: je eigen draai

Maak het mug cake beslag zoals aangegeven op het zakje.Voeg aan het eind blokjes caramelfudge en wat verkruimelde pecannoten toe en roer het nog een keer goed door. Duw nog wat losse blokjes caramelfudge bovenop het beslag in de mok.

3

Bereid de mug cake volgens de richtlijenen van de verpakking en jouwe igen wensen. Smaken verschillen en magnetrons ook. Bepaal zelf je instellingen voor een meer of minder smeuïge cake. Heb je liever een smeuïge mug cake, zet 'm wat korter in de magnetron. Wil je de magnetron cake wat minder smeuïg, zet 'm dan iets langer in de magnetron. Zodat hij wat droger wordt.

4

Klop de slagroom stijf met een beetje suiker of gebruik slagroom uit een spuitbus (kies dan voor een slagroom die stevig blijft).

5

Spuit een flinke toef slagroom op de mug cake chocolade.

6

Strooi over de slagroom nog wat blokjes karamel en wat verkruimelde pecannoten en schenk er als laatste de karamelsaus er langzaam overheen

Voedingswaarden Voor het recept Blue Monday Mug Cake

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 2018 kJ
482 kcal
1147 kJ
274 kcal
Vet 24.18 g 13.74 g
Koolhydraten 56.33 g 32.01 g
Eiwit 4.25 g 2.41 g