Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Basbousa (Oosters theegebak)

Maak eens basbousa. Dit oosters theegebak is heerlijk met een kopje (verse) munt thee.

12 - 16 taartpunten

Eenvoudig 20 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Basbousa (Oosters theegebak)

Bakgerei:

1 flesje Dr. Oetker Bakspray of boter
mixer met garden
bakblik
bakpapier

Voor het gebak:

125 g suiker
100 g boter of margarine (op kamertemperatuur)
100 g Dr. Oetker Tarwegriesmeel
75 ml water
2 eieren
200 g gemalen kokos
1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker
snufje zout

Voor de stroop:

100 g suiker
50 ml water
1 el honing

preparation

Bereiding

1

Voorbereiden

Plaats een rooster onder het midden van de oven en verwarm de oven voor. Vet het bakblik in met boter of Dr. Oetker Bakspray en bekleed de bodem van de vorm met bakpapier. Laat het bakpapier wat uitsteken om de koek na het bakken makkelijk uit de vorm te kunnen tillen.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: ongeveer 25 minuten

Het Basbousa deeg

Meng de boter en de suiker en klop het ca.1 minuut met de mixer op de hoogste stand iets luchtig. Voeg het Tarwegriesmeel, water, eieren, gemalen kokos, vanillesuiker en zout toe. Meng het geheel met de mixer goed door elkaar. Verdeel het basbousa deeg over de bodem van de vorm.

2

Bakken

Bak de basbousa in ca. 25 minuten gaar en goudgeel. Laat bij gebruik van een springvorm de ring na het bakken zitten.

3

De siroop

Breng de suiker met het water en de honing aan de kook in een pannetje. Kook de stroop als de suiker gesmolten is nog ca. 1 minuut door. Giet de stroop over het gebak. Laat het goed afkoelen en snijd het in puntjes of in stukjes van ca. 4 bij 4cm.

Voedingswaarden Voor het recept Basbousa (Oosters theegebak)

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 837 kJ
200 kcal
1331 kJ
318 kcal
Vet 12.37 g 19.64 g
Koolhydraten 19.51 g 30.96 g
Eiwit 1.85 g 2.93 g