Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Basbousa (Oosters theegebak)

Maak eens basbousa. Dit oosters theegebak is heerlijk met een kopje (verse) munt thee.

12 - 16 taartpunten

Eenvoudig 20 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Basbousa (Oosters theegebak)

Bakgerei:

1 flesje Dr. Oetker Bakspray of boter
mixer met garden
bakblik
bakpapier

Voor het gebak:

125 g suiker
100 g boter of margarine (op kamertemperatuur)
100 g Dr. Oetker Tarwegriesmeel
75 ml water
2 eieren
200 g gemalen kokos
1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker
snufje zout

Voor de stroop:

100 g suiker
50 ml water
1 el honing

preparation

Bereiding

1

Voorbereiden

Plaats een rooster onder het midden van de oven en verwarm de oven voor. Vet het bakblik in met boter of Dr. Oetker Bakspray en bekleed de bodem van de vorm met bakpapier. Laat het bakpapier wat uitsteken om de koek na het bakken makkelijk uit de vorm te kunnen tillen.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: ongeveer 25 minuten

Het Basbousa deeg

Meng de boter en de suiker en klop het ca.1 minuut met de mixer op de hoogste stand iets luchtig. Voeg het Tarwegriesmeel, water, eieren, gemalen kokos, vanillesuiker en zout toe. Meng het geheel met de mixer goed door elkaar. Verdeel het basbousa deeg over de bodem van de vorm.

2

Bakken

Bak de basbousa in ca. 25 minuten gaar en goudgeel. Laat bij gebruik van een springvorm de ring na het bakken zitten.

3

De siroop

Breng de suiker met het water en de honing aan de kook in een pannetje. Kook de stroop als de suiker gesmolten is nog ca. 1 minuut door. Giet de stroop over het gebak. Laat het goed afkoelen en snijd het in puntjes of in stukjes van ca. 4 bij 4cm.