Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Appeltaart

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Appeltaart

:

Springvorm Ø24 cm
Zeef

Voor de taart:

300 g Zelfrijzend bakmeel (bijv. Koopmans)
150 g basterdsuiker (witte)
mespuntje zout
1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker
200 g boter of margarine (koude, harde)
1 ei (losgeklopt)
1000 g appels (Goudreinetten)
100 g Dr. Oetker Garneeramandelen
75 g suiker

preparation

Bereiding

1

Het appeltaartdeeg

Verwarm de oven voor. Vet de vorm in. Zeef het bakmeel, de basterdsuiker en het zout in een kom. Voeg de boter, vanillesuiker of citroenrasp en 2/3 van het ei toe. Snijd de boter in kleine stukjes. Kneed dit met een koele hand tot een samenhangend deeg. Bekleed de springvorm met 3/4 van het deeg. Zet de vorm en het resterende deeg op een koele plaats te rusten.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Inclusief Onder

Baktijd: over 75 Minuten

2

De appelvulling

Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in dunne schijfjes of in kleine blokjes. Meng de gemalen amandelen en suiker door de appels en vul er de springvorm mee. Maak van het overgebleven deeg dunne rolletjes, druk ze een beetje plat en leg ze kruislings over het appelmengsel.

3

Appeltaart bakken

Bestrijk het deeg met het resterende ei. Plaats de vorm op het rooster op de onderste richel in de oven. Bak de appeltaart gaar en goudbruin. Laat de appeltaart minstens 1 uur in de vorm afkoelen tot deze stevig aanvoelt. Verwijder daarna de vorm.

Voedingswaarden Voor het recept Appeltaart

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1825kJ
436kcal
1063kJ
254kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwit 0g 0g