Flag

Salted Caramel Popcorn taart

12 taartpunten
Gemakkelijk
60
Voor liefhebbers van karamel en popcorn: een biscuittaart gevuld met Salted Caramel en een topping van karamel popcorn
Logo Image
Baktips
Let op! de bereidingswijze van Dr. Oetker Biscuittaart is onlangs gewijzigd. Deze receptuur is op basis van Dr. Oetker Basismix Biscuittaart. Heb jij een roze verpakking met de naam Biscuitmix Basismix voor taart, volg dan de bereidingswijze op het pak.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de taart
1 pakDr. Oetker Biscuittaart Naturel
5eieren
50 mlwater
1 - 2 blikjesgecondenseerde melk
zout
Als extra topping
zoute popcorn (karamelsmaak, handje)
Extra nodig
springvorm (18-20 cm)
mixer met gardes
bakpapier

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Biscuittaart Naturel
1

Eenvoudig karamelsaus maken

Begin een aantal uren of dag van te voren met het maken van de karamelsaus. Plaats het blikje (of de blikjes) gecondenseerde melk met suiker in een diepe pan gevuld met water. Zorg dat het blikje onder water staat en breng het water aan de kook. Zodra het water kookt breng je de temperatuur omlaag zodat je het water voortdurend tegen de kook aan houdt. Laat dit minimaal drie uur staan. Mocht het water onder de rand van het blikje dreigen te zakken, vul het water dan aan en breng weer tegen de kook. Na drie uur is je karamelsaus gereed. Voeg naar smaak een snufje (zee)zout toe.

2

Biscuitbodem bereiden

Bekleed de bodem van springvorm met bakpapier en sluit de vorm. Verhoog voor deze kleinere hogere taart de bakvorm met een strook bakpapier aan de binnenkant van de vorm. Maak volgens de bereidingswijze op de verpakking het biscuitbeslag.

3

Vul de springvorm met het beslag. Hoe kleiner de springvorm hoe langer de taart nodig heeft om gaar te worden. Je kunt checken of de taart gaar is door met een satestokje te prikken in het midden van de taart. Als deze er schoon uit komt is taart gaar. Laat anders de taart nog 5 á 10 minuten verder bakken.

Positie rooster: Midden

Baktijd: 35 - 40 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 160 °C

Temperatuur heteluchtoven: 150 °C

4

Taart vullen en decoreren

Laat de taart afkoelen op een rooster. Als de taart afgekoeld is kun je de taart in 3 lagen snijden. Snij hiervoor de taart op 1/3 en op 2/3 door.

5

Verdeel over de twee binnenste lagen een zakje de Dr. Oetker Cake&Taart Salted Caramel. Gebruik voor elke laag net niet het hele zakje . Verdeel daarna het 3e zakje en de restjes over de buitenkant van de taart. Decoreer de taart met de karamel popcorn.

Baktips

  • Let op! de bereidingswijze van Dr. Oetker Biscuittaart is onlangs gewijzigd. Deze receptuur is op basis van Dr. Oetker Basismix Biscuittaart. Heb jij een roze verpakking met de naam Biscuitmix Basismix voor taart, volg dan de bereidingswijze op het pak.