Flag

Appeltaart

10 - 12 taartpunten
Gemakkelijk
40
Een appeltaart recept voor bakken vanaf de basis
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image
Benodigdheden
Benodigdheden
Springvorm Ø24 cm
Zeef

Ingrediënten

Voor de taart
300 gZelfrijzend bakmeel (bijv. Koopmans)
150 gbasterdsuiker (witte)
mespuntjezout
1 zakjeDr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
200 gboter of margarine (koude, harde)
1ei (losgeklopt)
1000 gappels (Goudreinetten)
100 gDr. Oetker Garneeramandelen
75 gsuiker

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
Picture - Dr. Oetker Garneeramandelen
1

Het appeltaartdeeg

Verwarm de oven voor. Vet de vorm in. Zeef het bakmeel, de basterdsuiker en het zout in een kom. Voeg de boter, vanillesuiker of citroenrasp en 2/3 van het ei toe. Snijd de boter in kleine stukjes. Kneed dit met een koele hand tot een samenhangend deeg. Bekleed de springvorm met 3/4 van het deeg. Zet de vorm en het resterende deeg op een koele plaats te rusten.

Positie rooster: Onder

Baktijd: ongeveer 75 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C

Temperatuur heteluchtoven: 160 °C

2

De appelvulling

Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in dunne schijfjes of in kleine blokjes. Meng de gemalen amandelen en suiker door de appels en vul er de springvorm mee. Maak van het overgebleven deeg dunne rolletjes, druk ze een beetje plat en leg ze kruislings over het appelmengsel.

3

Appeltaart bakken

Bestrijk het deeg met het resterende ei. Plaats de vorm op het rooster op de onderste richel in de oven. Bak de appeltaart gaar en goudbruin. Laat de appeltaart minstens 1 uur in de vorm afkoelen tot deze stevig aanvoelt. Verwijder daarna de vorm.