Flag

Banoffee taart

ongeveer 8 - 10 taartpunten
Gemakkelijk
15
Een onweerstaanbare traktatie wacht op je met deze klassieke Banoffee-taart! Het beste van alles? Geen oven nodig!
Geniet van een heerlijke no-bake taart met een bodem van kandijkoekjes, een zijdezachte karamelvulling en niet te vergeten heerlijke bananen. Ontdek de tijdloze smaak van een klassieke banoffee taart!
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image
Benodigdheden
Benodigdheden
Pan met dikke bodem
Springvorm Ø24 cm

Ingrediënten

Ingrediënten voor de Banoffee taart
260 gkandijkoeken
150 groomboter
1 blikjegecondenseerde melk
60 gbasterdsuiker
snufjezeezout
400 mlslagroom
5 zakjesDr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
2 zakjesDr. Oetker Klop-Fix
3bananen (in dikke plakken)
3 elchocoladevlokken

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
Picture - Dr. Oetker Klop-Fix

Bereiding

1

Bekleed een springvorm met bakpapier.
 


Banoffee taart maken
2

Vermaal de kandijkoekjes tot kruimels, smelt 90 g boter en meng dit tot een samenhangend geheel. Bedek zowel de bodem als de zijkanten van de springvorm met het koekjesmengsel. Druk het mengsel stevig aan en laat het vervolgens 10 minuten opstijven in de koelkast.

3

Doe de gecondenseerde melk, roomboter (60 g), bruine basterdsuiker en naar smaak zeezout in een pan. Kook de karamelsaus gedurende 10 minuten en blijf constant roeren om te voorkomen dat de karamel aanbrandt. 

4

Laat de karamel iets afkoelen en giet het vervolgens in de springvorm met de koekjesbodem. Laat het geheel minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

5

Klop de slagroom stijf samen met de vanillesuiker en de klop-fix

6

Neem de taartbodem uit de koelkast en vul deze met plakjes banaan. Schep de slagroom op de taart en decoreer de taart met de chocolade vlokken.