Salted Caramel cake
Kook voor de karamel het blikje gecondenseerde melk 2,5/3 uur zachtjes waarbij het blikje helemaal onder water staat. Schep de afgekoelde karamel in een schaaltje en doe hier 1-2 theelepels gemalen zeezout doorheen.
Verwarm de oven voor. Bereid het verwen chocoladetaartje volgens de aanwijzingen op het pak.
Baktijd
30 min
Temperatuur heteluchtoven: 150 °C
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 160 °C
Maak de chocolade topping volgens de bereiding op de verpakking. Laat de topping afkoelen in een schaal in de koelkast.
Haal de bakvorm van het taartje. Snijd het taartje door midden en bestrijk op de onderste helft royaal met de gezouten karamel.
Plaats de andere helft er weer op.
Bestrijk de bovenkant van de taart met de rest van de gezouten karamel. Klop nu de afgekoelde chocoladetopping op met de mixer. Bestrijk de zijkanten af met de chocoladetopping en decoreer de taart verder met toefjes topping. Strooi wat chocoladebolletjes op de karamel.
Vergelijkbare recepten