Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Amarenen gebakjes

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Amarenen gebakjes

Bakgerei:

springvorm 24 cm
mixer met deeghaken
mixer met garden

Voor de bodem:

200 g boter of margarine
150 g suiker
1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker
snufje zout
4 eieren
300 g bloem
3 el cacao
2 tl Dr. Oetker Backin
2 - 3 el melk
100 g hagelslag

Voor de taart:

500 g Mascarpone
250 g kwark
100 g suiker
1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker
1 zakje Dr. Oetker Klop-Fix
400 ml slagroom
500 g amarenenkersen

Voor decoratie:

1 zakje Dr. Oetker Glazuur Choco

preparation

Bereiding

1

Deeg maken

Kneed de boter met een mixer met kneedhaken tot een luchtige massa. Voeg beetje bij beetje de suiker, vanillesuiker en het zout toe. Mix het geheel tot een glad en romig geheel. Voeg een voor een de eieren toe, klop na elke ei ongeveer ½ minuut. Meng de bloem met de cacaopoeder en Backin en zeef het bloemmengsel boven een kom. Voeg afwisselend de melk en het bloemmengsel toe aan het boter/eimengsel. Meng tot slot de hagelslag door het deeg.

2

Taart bakken

Verwarm de oven voor. Verdeel het deeg gelijkmatig over de springvorm zet het in de oven. Zet na het bakken de springvorm op een rooster. Laat de bodem goed afkoelen.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: 30 Minuten

3

Taartmengsel bereiden

Meng de mascarpone met de kwark, suiker en vanillesuiker met een mixer met garden. Klop in een aparte kom de slagroom stijf met Klop-Fix en spatel het door het mascarponemengsel. Laat de Amarenen kersen uitlekken in een zeef en vang het sap op. Leg een paar kersen apart voor de decoratie van de gebakjes.

4

Taart opmaken

Bedruppel de taartbodem met wat amarenensap. Leg de uitgelekte kersen op de bodem. Bestrijk het geheel gelijkmatig met de taartcrème. Zet de taart in de koelkast. Vlak voor het serveren kunt u de taart versieren met Chocoglazuur en de overgebleven kersen.

Voedingswaarden Voor het recept Amarenen gebakjes

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 32544kJ
7773kcal
682kJ
163kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwit 0g 0g