Amarenen gebakjes

Romige gebakjes met amarenenkersen en chocoladeglazuur

10 - 12 stuks

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Amarenen gebakjes

Bakgerei:

springvorm 24 cm of slofbakvorm
mixer met deeghaken
mixer met garden

Voor de bodem:

200 g boter of margarine
150 g suiker
1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker
snufje zout
4 eieren
300 g bloem
3 el cacao
2 tl Dr. Oetker Backin
2 - 3 el melk
100 g hagelslag

Voor de taart:

500 g Mascarpone
250 g kwark
100 g suiker
1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker
1 zakje Dr. Oetker Klop-Fix
400 ml slagroom
500 g amarenenkersen

Voor decoratie:

1 zakje Dr. Oetker Glazuur Choco

preparation

Bereiding

1

Deeg maken

Kneed de boter met een mixer met kneedhaken tot een luchtige massa. Voeg beetje bij beetje de suiker, vanillesuiker en het zout toe. Mix het geheel tot een glad en romig geheel. Voeg een voor een de eieren toe, klop na elke ei ongeveer ½ minuut. Meng de bloem met de cacaopoeder en Backin en zeef het bloemmengsel boven een kom. Voeg afwisselend de melk en het bloemmengsel toe aan het boter/eimengsel. Meng tot slot de hagelslag door het deeg.

2

Taart bakken

Verwarm de oven voor. Verdeel het deeg gelijkmatig over de springvorm of slofvorm zet het in de oven. Zet na het bakken de springvorm op een rooster. Laat de bodem goed afkoelen.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: 30 Minuten

3

Taartmengsel bereiden

Meng de mascarpone met de kwark, suiker en vanillesuiker met een mixer met garden. Klop in een aparte kom de slagroom stijf met Klop-Fix en spatel het door het mascarponemengsel. Laat de Amarenen kersen uitlekken in een zeef en vang het sap op. Leg een paar kersen apart voor de decoratie van de gebakjes.

4

Taart opmaken

Bedruppel de taartbodem met wat amarenensap. Leg de uitgelekte kersen op de bodem. Bestrijk het geheel gelijkmatig met de taartcrème. Zet de taart in de koelkast. Vlak voor het serveren kunt u de taart versieren met Chocoglazuur en de overgebleven kersen.

Voedingswaarden Voor het recept Amarenen gebakjes

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 32544 kJ
7773 kcal
682 kJ
163 kcal
Vet 371.83 g 7.80 g
Koolhydraten 1,021.64 g 21.44 g
Eiwit 68.84 g 1.44 g
Cookies- en analytische instellingen

We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

no

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

no