Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Abrikozen sachertorte plaatkoek

De chocolade van de sachertorte, frisse abrikozen, een onvergetelijke combinatie.

10 - 12 stuks

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Abrikozen sachertorte plaatkoek

Bakgerei:

Bakblik van ca. 30x30 cm met een hoge rand (min. 2 cm)

Voor de bodem:

1 pak Mix voor Appeltaart (Koopmans)
150 g margarine (op kamertemperatuur)
1 ei (op kamertemperatuur)

Voor de sachertorte plaatkoek:

1 pak Dr. Oetker Sachertorte
150 g margarine (op kamertemperatuur)
3 eieren (op kamertemperatuur)
75 ml melk (op kamertemperatuur)
1 zakje Dr. Oetker Mix voor Banketbakkersroom
400 ml water
200 g gedroogde abrikozen

preparation

Bereiding

1

Voor de sachertorte plaatkoek

Bereid het appeltaartdeeg volgens de bereidingswijze op het pak. Spoel een lepel om met heet water. Verdeel het deeg met de bolle kant van de lepel over het ingevette bakblik. Maak het sachertorte beslag volgens de aanwijzingen op het pak. Verdeel het beslag vervolgens over het appeltaartdeeg. Verwarm de oven voor. Bereid de banketbakkersroom volgens de aanwijzingen op het zakje. Schep met een lepel ca.30 toefjes room op het sachertorte beslag. Leg op alle toefjes een gedroogde abrikoos.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: over 50 - 60 Minuten

2

Sachertorte plaatkoek bakken

Bak de sachertorte plaatkoek in 50-60 minuten gaar en goudbruin. Laat de chocolade plaatkoek afkoelen.

3

Sachertorte plaatkoek decoreren

Smelt het Chocoglazuur volgens de bereidingswijze op het zakje. Knip een klein hoekje van het zakje af en garneer de plaattaart met streepjes glazuur. Snijd de sachertorte plaatkoek voor het serveren in blokjes van 5x5 cm.

Voedingswaarden Voor het recept Abrikozen sachertorte plaatkoek

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 2483kJ
593kcal
1210kJ
289kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 58.49g 28.53g
Eiwit 7.40g 3.61g