Aardbeien Tompoezen

Deze aardbeien tompoezen maak je vanaf de basis. Je kunt voor het gemak ook een kant-en-klaar bladerdeeg gebruiken.

4 - 6 stuks

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Aardbeien Tompoezen

Voor de tompoezen:

250 g tarwebloem
snufje zout
0,5 tl azijn
200 ml water
200 g margarine (in blokjes gesneden)

Voor de aardbeien crème:

250 ml slagroom
3 tl poedersuiker (gezeefd)
2 blaadjes Dr. Oetker Gelatine
citroensap
0,5 doosjes aardbeien (gepureerd)

Voor de garnering:

1 doosje aardbeien (in stukjes gesneden)

Om te bestrooien:

2 el poedersuiker

preparation

Bereiding

1

Het bladerdeeg maken

Kneed de bloem, het zout, de azijn en het water met een mixer met deeghaken tot een glad deeg. De margarine kort door het deeg kneden (let op: er moeten stukjes margarine in het deeg aanwezig blijven) en het bladerdeeg uitrollen in de vorm van een rechthoek.

2

Het bladerdeeg van links naar rechts over het midden dubbelvouwen en het rechter deel daarover heen leggen. Nogmaals uitrollen in een rechthoek, vervolgens het linker en het rechter deel vanuit midden over elkaar heen leggen en als een boek dichtdoen. Met een doek het deeg afdekken en ½ uur laten rusten. Deze handelingen nogmaals herhalen, het deeg in vershoudfolie wikkelen en een nacht koud laten staan.

3

Ronde tompoezen maken

Het deeg uitrollen tot het een dikte heeft van ca. 1 cm en er rondjes van 5 - 6 cm doorsnede uitsnijden. De rondjes op een iets ingevette bakplaat leggen en in het midden van een voorverwarmde oven schuiven.

Elektrische oven: 200 °C

Heteluchtoven 180 °C

Baktijd: 20 Minuten

4

Tompoezen vulling maken

Voor de crème de room en suiker opkloppen. De gelatine bereiden volgens de aanwijzingen op de verpakking, het citroensap en de gepureerde aardbeien vermengen en door de slagroom heen roeren.

5

Tompoezen opmaken

De crème in een spuitzak met een grote gladde spuitmond doen. Doe de crème op twee plakjes bladerdeeg. Zet deze op elkaar leg een derde gehalveerd plakje bladerdeeg erop (snijd hiervoor het derde plakje over de lengte door). Dit steeds herhalen totdat alle rondjes bladerdeeg verwerkt zijn. De tompoezen met aardbeien garneren en met een beetje suiker bestrooien. Koud serveren.

Voedingswaarden Voor het recept Aardbeien Tompoezen

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 2918 kJ
697 kcal
1093 kJ
261 kcal
Vet 50.82 g 19.03 g
Koolhydraten 49.22 g 18.44 g
Eiwit 8.47 g 3.17 g
Cookies- en analytische instellingen

We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

no

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

no