Als er een moment in het jaar is om echt wat moois op tafel te zetten, dan is het wel met Kerst! Bak deze Kerst zelf een prachtige kersttaart en steel de show. Ga je voor de bakuitdaging of ga je juist voor een makkelijk te maken kersttaart? Wat je ook kiest, wij hebben passende en natuurlijk ook lekkere kersttaarten geselecteerd. Bekijk onze favoriete kersttaart recepten, bak mee en steel de show!
Kersttaart decoreren met fondant: eindeloze mogelijkheden
Versier een taart met chocolade en je weet zeker dat je een lekkere chocolade kersttaart hebt. Of je nu een taart met fruit of noten hebt, chocolade past er goed bij. Je kunt de kersttaart heel eenvoudig decoreren met een chocolaagje met Dr. Oetker Chocodip. Smelt de Chocodip in de magnetron en schenk het daarna uit over de kersttaart. Makkelijk en lekker!
Met Chocodip kun je ook heel eenvoudig een drip cake maken. Schep met een lepel wat Chocodip op de buitenste rand van de bovenkant van de kersttaart. Duw het voorzichtig over de rand, zodat de Chocodip naar beneden lekt. Doe dit rondom de kersttaart. De Chocodip die je overhoudt verdeel je over de bovenkant van de taart. De lekkere kersttaart kun je eventueel versieren door er kant-en-klare kerstchocolade in te steken.
De vulling van de kersttaart bepaalt voor een groot deel hoe moeilijk het is om de taart te maken. De basis van de kersttaart is vaak heel eenvoudig: je bakt een Red Velvet Cake, Wolken Cake of Biscuittaart. Deze snijd je in lagen. Ook hier kun je kiezen voor de makkelijke kersttaart: een keer doorsnijden of de uitdagende kersttaart. Voor deze kersttaart snijd je de taart in meerdere lagen.
Wil je een makkelijke kersttaart vulling, gebruik botercrème als basis. Je kunt de botercrème extra lekker maken door de boter te vervangen door Mon Chou of door stukjes fruit door de crème te mengen. De makkelijkste kersttaart vulling is toch onze nieuwe Cake & Taartvulling. Deze is verkrijgbaar in de smaken Choco en Salted Caramel. Deze taartvulling hoef je alleen maar uit te strijken over de taartlaag en dan kan de volgende laag er al op.
Is zo’n gevulde kersttaart te eenvoudig? Dan kun je helemaal los gaan met zelfgemaakte mousses. In ons recept voor Naked Red Velvet Kersttaart hebben we een lekkere vulling van stoofpeertjes mousse. Een uitdaging, maar wel een vulling waarmee je een superlekkere kersttaart maakt. Een andere heerlijke mousse is de frambozen mousse. Hoe je deze lekkere kersttaart vulling maakt staat in het recept voor Naked Red Velvet Cake.
We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.
We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.
Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.
Ja
no
Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.
Ja
no