Flag

Shortbread met kokos

12 porties
Gemakkelijk
30
Geef je shortbread een zomers tintje met heerlijk romige kokoscrème!
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor shortbread
1 pakDr. Oetker Shortbread Choco & Karamel
100 gboter of margarine
6 elschenkstroop
Voor de kokoscrème
100 gboter of margarine op kamertemperatuur
80 gpoedersuiker
20 mlkokosmelk (3 eetlepels)
50 ggemalen kokos
Extra nodig
steelpan
mixer met gardes
beslagkom
kom

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Shortbread Choco & Karamel
1

Voorbereiding

Druk de geperforeerde randen van de bakvorm naar buiten (naar beneden).

2

Bodem bereiden

Smelt in een steelpannetje 1 eetlepel schenkstroop en 50 gram boter. Als de boter is gesmolten, laat het dan nog 1 minuut doorpruttelen.

3

Neem de pan van het vuur en roer voorzichtig de bodemmix erdoorheen. Meng het tot een egale massa. Bedek de bodem van de bakvorm gelijkmatig met het warme deeg en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel. Plaats de bakvorm in de koelkast.

4

Karamelsaus bereiden

Smelt in een steelpannetje 5 eetlepels schenkstroop en 50 gram boter. Is de boter gesmolten, laat het dan nog 1 minuut doorpruttelen. Blijf in de buurt. Neem de pan van het vuur en roer voorzichtig de mix voor karamelsaus erdoorheen. Meng het geheel tot een egale massa.

5

Haal de bakvorm uit de koelkast en verdeel de karamelsaus gelijkmatig over de bodem. Zet het weer in de koelkast.

6

Kokoscrème maken

Mix de boter (op kamertemperatuur) met de poedersuiker en de kokosmelk eerst rustig door elkaar. 

7

Zet dan de mixer op de hoogste stand en klop de botercrème in ongeveer 10 minuten tot een luchtige crème. Spatel dan de gemalen kokos (bewaar 2 eetlepels apart) erdoor, en smeer de kokoscrème gelijkmatig over de inmiddels afgekoelde karamel.

8

Laat dit geheel zeker een uur in de koelkast opstijven. 

Opstijftijd: 60 Minuten

9

Decoreren

Breng water aan de kook en giet in een kom. Leg vervolgens het zakje chocoladeglazuur in de kom en zorg ervoor dat het onderwater blijft.

10

Haal na ongeveer 10 minuten het zakje chocoladeglazuur uit het water en kneed het zakje goed door. Knip de bovenzijde open en giet het vloeibare glazuur op de kokoscrème en verdeel het over de bakvorm. Kantel voorzichtig de bakvorm, zodat alle hoeken bedekt zijn met glazuur. 

11

Strooi de 2 achtergehouden eetlepels gemalen kokos over het glazuur en plaats de bakvorm opnieuw een uur in de koelkast. 

Opstijftijd: 60 Minuten

12

Verdeel het shortbread met een scherp mes in 12 stukken.