Flag

Roze koeken met blauwe bessen

8 stuks
Gemakkelijk
15
Roze koeken met een speelse twist: blauwe bessen! Een verrukkelijke smaakcombinatie die je dag opvrolijkt.
Roze koeken, verse blauwe bessen en smeuïge witte chocolade komen samen in een verrukkelijke combinatie van zoetigheid, fruitige frisheid en romige verwennerij. Deze traktatie belooft een onweerstaanbare smaak die moeilijk te overtreffen is! Deze roze koeken met blauwe bessen maken van elke dag e...
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image
Benodigdheden
Voor de roze koeken
Mixer met gardes
Beslagkom
Lepel

Ingrediënten

Voor de roze koeken
1 pakDr. Oetker Roze Koeken met glazuur
140 gboter of margarine
50 gblauwe bessen
100 mlwater
1 doosjeDr. Oetker Decoratiestiften Choco & Karamel
4 elChocolade pasta (wit)

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Roze Koeken met glazuur
Picture - Dr. Oetker Decoratiestiften Choco & Karamel

Voorbereiden

1

Verwarm de oven voor op de aangegeven temperatuur.

Positie rooster: Midden

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 160 °C

Temperatuur heteluchtoven: 150 °C

2

Haal de bakplaat uit de oven en plaats de vormpjes voor de roze koeken hierop.


Roze koeken met blauwe bessen maken
3

Klop de boter met de mixer in een beslagkom zacht.

4

Voeg aan de boter de koekenmix, 2 el witte chocoladepasta, 50g blauwe bes en het water (75 ml) toe en mix het geheel 2 minuten op de hoogste stand tot een glad beslag.

5

Verdeel het beslag met 2 eetlepels of een ijsbolletjestang over de koekvormpjes


Roze koeken bakken
6

Plaats de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven en bak de koeken in ca. 25 tot 30 minuten gaar.

7

De koeken zijn gaar wanneer je met je vinger licht op de koek drukt en deze terugveert.  Laat de koeken goed afkoelen.


Roze glazuur maken
8

Vul een waterkoker en breng water aan de kook.

9

Doe de glazuurmix in een beslagkom, voeg daar 25 ml heet water aan toe en roer het geheel met een mixer op de laagste stand tot een gladde massa.

10

Klop het mengsel met de mixer in 2 minuten op de hoogste stand luchtig en laat het 5 minuten rusten.

11

Roer de glazuurmassa goed door elkaar en verdeel dit met een lepel over de koeken.

12

Laat de koeken nu nog minimaal 30 minuten staan en het glazuur uitharden.


Roze koeken versieren
13

Versier de roze koeken vervolgens met de decoratiestiften door strepen te trekken over het glazuur.

14

Lepel op iedere roze koek en klein beetje witte chocoladepasta