Prinsessen roze koeken
Vet de bakvorm in met Bakspray of een dun laagje boter. Verwarm de oven voor.
Baktijd
18 min
Temperatuur heteluchtoven: 140 °C
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 160 °C
Meng de boter met de suiker en Citroenrasp in een kom en klop het met de mixer met garden in de middelste stand 5 minuten. Klop het ei erdoor, totdat het helemaal is opgenomen.
Zeef het zelfrijzend bakmeel boven de kom en meng het, met de mixer in de laagste stand tot een glad beslag. Roer, als het beslag te stijf is, wat melk door het beslag. (het moet stevig zijn, maar nog wel schepbaar)
Verdeel het beslag over de holtes van de bakplaat. Schuif de plaat op het rooster iets onder het midden in de oven en bak de basis voor de roze koeken in 18-20 minuten gaar en goudbruin.
Prik (met een satéprikker) in het midden van de koek, als deze schoon is, is de koek gaar. Zit er nog wat beslag aan, bak ze nog 5 minuten langer. Neem de bakplaat uit de oven en haal de koeken eruit. Bestrijk de nog warme roze koeken met aardbeiensaus en laat dit intrekken. Laat de roze koeken helemaal afkoelen.
Verwarm het Roze Glazuur volgens de aanwijzingen. Schenk een beetje glazuur op een roze koek en strijk dit met een (met heet water nat gemaakt) pannenkoekmes uit. Laat het glazuur opdrogen. Herhaal dit, maar strooi dan direct na het glazuren met behulp van een theelepeltje langs de rand roze glittersuiker op de nog vochtige tweede glazuurlaag. Laat het glazuur opdrogen.
Schrijf met de decoratiestift de P van prinses of de voorletter van je naam op de roze koeken.
Vergelijkbare recepten