Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Zwitserse tompouce met frambozenglazuur

Maak nu zelf lekker tompouce met bladerdeeg, banketbakkersroom, slagroom en als topping lekkere frambozenglazuur.

5 stuks

Eenvoudig 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Zwitserse tompouce met frambozenglazuur

Bakgerei:

bakpapier
spuitzak

Voor de tompouce:

5 plakjes diepvries bladerdeeg (Koopmans)
250 ml slagroom
1 el poedersuiker
1 zakje Dr. Oetker Klop-Fix
400 ml water
Dr. Oetker Roze glazuur evt. chocoladedecoratie

preparation

Bereiding

1

Bereidingswijze

Volg de bereidingswijze van het bladerdeeg op de verpakking.

2

Halveer de plakken, leg ze in 2 rijen van 5 op de bakplaat. Prik ze op regelmatige afstand in met een vork. Bak het deeg in ca. 15 minuten gaar en goudbruin.

Elektrische oven: 220 °C

Heteluchtoven 200 °C

Baktijd: 15 minuten

3

Neem de bakplaat uit de oven. Laat de plakjes afkoelen en snijd ze horizontaal door. Leg de tompouce bodems met het snijvlak naar boven en de deksels met de bolle kant naar boven.

4

Klop de slagroom met de poedersuiker en Klop-Fix stijf. Bereid de Banketbakkersoom volgens de aanwijzingen op het zakje, maar laat het niet opstijven. Schep 2 el banketbakkersroom op bladerdeegbodems en strijk dit uit. Verdeel zo ook de slagroom over de banketbakkersroom.

5

Bereid het glazuur volgens de aanwijzingen op het zakje. Verdeel het over de tompouce deksels. Versier de bovenkant van de tompouce eventueel met chocolaadjes. Leg tot slot de deksels op de room en druk de tompouce iets aan.

Voedingswaarden Voor het recept Zwitserse tompouce met frambozenglazuur

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1549kJ
370kcal
821kJ
196kcal
Vet 26.55g 14.05g
Koolhydraten 29.67g 15.70g
Eiwit 3.25g 1.72g