Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Zomergebakjes met room en aardbeien

Kleine gebakjes gevuld met banketbakkersroom verse aardbeien en knapperige pijnboompitten om het af te maken.

8 stuks

Eenvoudig 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Zomergebakjes met room en aardbeien

Bakgerei:

plasticfolie
steunvulling (bakknikkers of peulvruchten)
mini quichevormpje (ca. 10 cm doorsnede)

Voor de kleine gebakjes:

200 g bloem
100 g boter of margarine
2 - 3 el koud water
60 g Dr. Oetker Citroenrasp

Voor de vulling:

1 eidooier
70 g Dr. Oetker Mix voor Banketbakkersroom
100 ml water
200 ml slagroom
200 g aardbeiensaus
50 g pijnboompitten
500 g aardbeien
fijne kristalsuiker

preparation

Bereiding

1

Zo maak je de kleine gebakjes

Zeef de bloem in een kom, snijd de boter in stukken en voeg deze toe aan de bloem. Snijd de boter met twee messen tot erwtjesgrootte. Voeg het Citroenrasp, de eierdooier en het water toe en kneed er snel een soepel deeg van. Verpak het deeg in huishoudfolie en leg het 30 minuten in de koelkast.

2

Bekleed de bodem van de quichevormpjes met een passend stukje bakpapier en vet de vormpjes in. Verdeel het deeg in 8 bolletjes en rol ze uit tot cirkels van ca 13 cm. Bekleed hiermee de quichevormpjes. Zet ze 15 minuten in de vriezer. Verwarm de oven voor.

3

Leg op elk deegvormpje een stukje bakpapier en strooi er als noodvulling keramische bakkorrels of peulvruchten in. Bak de taartbodempjes 10 minuten, verwijder dan de noodvulling en het bakpapier en bak ze nog 5 minuten. Laat de kleine gebakjes buiten de oven afkoelen.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: 10 minuten

4

Haal de bodempjes uit de vormpjes en zet ze op een bakplaat. Bereid de Banketbakkersroom met water en slagroom. Schenk in elk deegvormpje ca. 1 eetlepel aardbeiensaus en verdeel de Banketbakkersroom erover, strijk de bovenkant glad af. Verdeel de pijnboompitten over de taartjes en bak ze nog 15 minuten. Laat de taartjes afkoelen.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: 15 minuten

5

Serveer de kleine gebakjes koud, met verse aardbeien omgeschept met fijne kristalsuiker.

Voedingswaarden Voor het recept Zomergebakjes met room en aardbeien

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1913 kJ
457 kcal
992 kJ
237 kcal
Vet 24.30 g 12.59 g
Koolhydraten 52.17 g 27.03 g
Eiwit 6.76 g 3.50 g