Zomergebakjes met room en aardbeien

Kleine gebakjes gevuld met banketbakkersroom verse aardbeien en knapperige pijnboompitten om het af te maken.

8 stuks

Eenvoudig 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Zomergebakjes met room en aardbeien

Bakgerei:

plasticfolie
steunvulling (bakknikkers of peulvruchten)
mini quichevormpje (ca. 10 cm doorsnede)

Voor de kleine gebakjes:

200 g bloem
100 g boter of margarine
2 - 3 el koud water
60 g Dr. Oetker Citroenrasp

Voor de vulling:

1 eidooier
70 g Dr. Oetker Mix voor Banketbakkersroom
100 ml water
200 ml slagroom
200 g aardbeiensaus
50 g pijnboompitten
500 g aardbeien
fijne kristalsuiker

preparation

Bereiding

1

Zo maak je de kleine gebakjes

Zeef de bloem in een kom, snijd de boter in stukken en voeg deze toe aan de bloem. Snijd de boter met twee messen tot erwtjesgrootte. Voeg het Citroenrasp, de eierdooier en het water toe en kneed er snel een soepel deeg van. Verpak het deeg in huishoudfolie en leg het 30 minuten in de koelkast.

2

Bekleed de bodem van de quichevormpjes met een passend stukje bakpapier en vet de vormpjes in. Verdeel het deeg in 8 bolletjes en rol ze uit tot cirkels van ca 13 cm. Bekleed hiermee de quichevormpjes. Zet ze 15 minuten in de vriezer. Verwarm de oven voor.

3

Leg op elk deegvormpje een stukje bakpapier en strooi er als noodvulling keramische bakkorrels of peulvruchten in. Bak de taartbodempjes 10 minuten, verwijder dan de noodvulling en het bakpapier en bak ze nog 5 minuten. Laat de kleine gebakjes buiten de oven afkoelen.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: 10 minuten

4

Haal de bodempjes uit de vormpjes en zet ze op een bakplaat. Bereid de Banketbakkersroom met water en slagroom. Schenk in elk deegvormpje ca. 1 eetlepel aardbeiensaus en verdeel de Banketbakkersroom erover, strijk de bovenkant glad af. Verdeel de pijnboompitten over de taartjes en bak ze nog 15 minuten. Laat de taartjes afkoelen.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: 15 minuten

5

Serveer de kleine gebakjes koud, met verse aardbeien omgeschept met fijne kristalsuiker.

Voedingswaarden Voor het recept Zomergebakjes met room en aardbeien

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1913 kJ
457 kcal
992 kJ
237 kcal
Vet 24.30 g 12.59 g
Koolhydraten 52.17 g 27.03 g
Eiwit 6.76 g 3.50 g

Cookies- en analytische instellingen

We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.

Altijd actief

Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

no

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

no