Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Zomergebakjes met room en aardbeien

Kleine gebakjes gevuld met banketbakkersroom verse aardbeien en knapperige pijnboompitten om het af te maken.

8 stuks

Eenvoudig 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Zomergebakjes met room en aardbeien

Bakgerei:

plasticfolie
steunvulling (bakknikkers of peulvruchten)
mini quichevormpje (ca. 10 cm doorsnede)

Voor de kleine gebakjes:

200 g bloem
100 g boter of margarine
2 - 3 el koud water
60 g Dr. Oetker Citroenrasp

Voor de vulling:

1 eidooier
70 g Dr. Oetker Mix voor Banketbakkersroom
100 ml water
200 ml slagroom
200 g aardbeiensaus
50 g pijnboompitten
500 g aardbeien
fijne kristalsuiker

preparation

Bereiding

1

Zo maak je de kleine gebakjes

Zeef de bloem in een kom, snijd de boter in stukken en voeg deze toe aan de bloem. Snijd de boter met twee messen tot erwtjesgrootte. Voeg het Citroenrasp, de eierdooier en het water toe en kneed er snel een soepel deeg van. Verpak het deeg in huishoudfolie en leg het 30 minuten in de koelkast.

2

Bekleed de bodem van de quichevormpjes met een passend stukje bakpapier en vet de vormpjes in. Verdeel het deeg in 8 bolletjes en rol ze uit tot cirkels van ca 13 cm. Bekleed hiermee de quichevormpjes. Zet ze 15 minuten in de vriezer. Verwarm de oven voor.

3

Leg op elk deegvormpje een stukje bakpapier en strooi er als noodvulling keramische bakkorrels of peulvruchten in. Bak de taartbodempjes 10 minuten, verwijder dan de noodvulling en het bakpapier en bak ze nog 5 minuten. Laat de kleine gebakjes buiten de oven afkoelen.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: 10 minuten

4

Haal de bodempjes uit de vormpjes en zet ze op een bakplaat. Bereid de Banketbakkersroom met water en slagroom. Schenk in elk deegvormpje ca. 1 eetlepel aardbeiensaus en verdeel de Banketbakkersroom erover, strijk de bovenkant glad af. Verdeel de pijnboompitten over de taartjes en bak ze nog 15 minuten. Laat de taartjes afkoelen.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: 15 minuten

5

Serveer de kleine gebakjes koud, met verse aardbeien omgeschept met fijne kristalsuiker.

Voedingswaarden Voor het recept Zomergebakjes met room en aardbeien

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1913kJ
457kcal
992kJ
237kcal
Vet 24.30g 12.59g
Koolhydraten 52.17g 27.03g
Eiwit 6.76g 3.50g